Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kriminalnyy_kodex.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
228.86 Кб
Скачать

Стаття 212. Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов`язкових платежів.

Об'єкт: порядок оподаткування юридичних і фізичних осіб, який забезпечує за рахунок надходження податків, зборів та інших обов'язкових платежів формування доходної частини державного та місцевих бюджетів, а також державних цільових фондів.

Об'єктивна сторона: 1) діяння - ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів, що входять до системи оподаткування; 2) суспільне небезпечні наслідки у вигляді фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у значних, великих або особливо великих розмірах; 3) причинний зв'язок між діянням і наслідками.

Суб’єкт: службова особа підприємства, установи, організації незалежно від форми власності;

2) особа, яка займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи; 3) будь-яка інша особа, яка зобов'язана сплачувати податки, збори, інші обов'язкові платежі.

Суб’єктивна сторона: прямий умисел

Стаття 212-1. Повідомлення неправдивих відомостей державним органам реєстрації актів цивільного стану та несвоєчасна реєстрація народження дитини

Об'єкт: суспільні відносини у сфері реєстрації актів цивільного стану.

Об'єктивна сторона: утаювання обставин, що перешкоджають реєстрації шлюбу, повідомлення завідомо неправдивих відомостей державним органам реєстрації актів цивільного стану. несвоєчасна без поважної причини реєстрація батьками народження дитини в державних органах реєстрації актів цивільного стану.

Суб’єктивна сторона: умисел, необережність

Суб’єкт: 16 років

Стаття 218. Фіктивне банкрутство

Об'єкт: порядок здійснення господарської діяльності у частиш забезпечення інтересів громадян, юридичних осіб та держави від ризиків, пов'язаних з неплатоспроможністю (стійкою фінансовою неспроможністю) суб'єктів господарської діяльності, яка юридичне фіксується під час розгляду справ про банкрутство такого суб'єкта.

Об'єктивна сторона: завідомо неправдива офіційна заява про фінансову неспроможність юридичної особи виконати вимоги з боку кредиторів і зобов'язання перед бюджетом.

Обов'язковою ознакою складу цього злочину є фактичне подання відповідно оформленої завідомо неправдивої заяви до господарського суду.

Суб’єкт: 1) громадянин - засновник або власника суб'єкта господарської діяльності; 2) службова особа суб'єкта господарської діяльності; 3) громадянин - суб'єкт підприємницької діяльності. При цьому суб'єктом може бути визнана особа, яка підписала свідомо неправдиву заяву і направила її до господарського суду або ж, використовуючи свої службові повноваження, ухвалила рішення (віддала розпорядження) про складання чи подання до господарського суду такої заяви,

Суб’єктивна сторона: прямий умисел

Стаття 222. Шахрайство з фінансовими ресурсами

Об'єкт: порядок фінансування, кредитування і оподаткування господарської діяльності, права і законні інтереси кредиторів.

Об'єктивна сторона: надання вказаними у диспозиції ст. 222 особами органам державної влади, органам влади АРК чи органам місцевого самоврядування, банкам, іншим кредиторам свідомо неправдивої інформації з метою одержання субсидій, субвенцій, дотацій, кредитів чи пільг щодо податків. Відповідальність за ст. 222 виключається у тому разі, коли обман має пасивний характер і полягає у приховуванні інформації, яку особа зобов'язана була повідомити на підставі закону чи договору.

Суб’єкт: 1) громадянин, який займається зареєстрованою підприємницькою діяльністю індивідуально, без створення юридичної особи; 2) засновник або власник суб'єкта господарської діяльності; 3) службова особа юридичної особи - суб'єкта господарської діяльності. 4) службові особи тієї юридичної особи, яка виступила як засновник чи власник юридичної особи суб'єкта господарської діяльності.

Суб’єкт: не можуть виступати особи, які хоч і є індивідуалами-підприємцями або службовими особами суб'єктів господарської діяльності, але в кредитних відносинах виступають як приватні особи громадяни, котрі отримують споживчі кредити.

Суб’єктивна сторона: прямий умисел +спец мета - отримати вказаний різновид фінансових ресурсів або пільгу щодо податків.

Кваліфікація: 1) вчинення його повторно; 2) заподіяння ним великої матеріальної шкоди.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]