Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kriminalnyy_kodex.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
228.86 Кб
Скачать

Стаття 201. Контрабанда

Контрабанда, тобто переміщення товарів через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю, вчинене у великих розмірах, а також незаконне переміщення історичних та культурних цінностей, отруйних, сильнодіючих, радіоактивних або вибухових речовин, зброї та боєприпасів (крім гладкоствольної мисливської зброї та бойових припасів до неї), а так само контрабанда стратегічно важливих сировинних товарів, щодо яких законодавством встановлено відповідні правила вивезення за межі України

Об'єкт: встановлений порядок переміщення відповідних предметів через митний кордон України, який є необхідною умовою нормальної діяльності митних органів по стягненню передбачених законодавством платежів, здійсненню митного контролю і митного оформлення предметів. Додатковим факультативним об'єктом контрабанди можуть виступати встановлений порядок обігу предметів дозвільної системи, порядок сплати податків, зборів та інших обов'язкових платежів, громадська безпека, здоров'я населення.

Об'єктивна сторона: незаконне переміщенні відповідних предметів через митний кордон України.

Суб'єкт: загальний, навіть особа з дипломатичним імунітетом! Ібо нефіг 

Суб’єктивна сторона: прямий умисел

Кваліфікація:1) за попередньою змовою; 2) особою, раніше судимою по цій статті

Стаття 202. Порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю

Об'єкт: порядок державної реєстрації і ліцензування підприємницької та іншої господарської діяльності, у т.ч. банківської і професійної діяльності на ринку цінних паперів.

Об'єктивна сторона: 1) здійснення без державної реєстрації як суб'єкта підприємництва діяльності, що містить ознаки підприємницької, у т.ч. банківської діяльності, банківських операцій, професійної діяльності на ринку цінних паперів та операцій небанківських фінансових установ; 2) здійснення без одержання спеціального дозволу (ліцензії) видів господарської діяльності, які відповідно до законодавства підлягають ліцензуванню; у т.ч. банківської діяльності, банківських операцій, професійної діяльності на ринку цінних паперів та операцій небанківських фінансових установ; 3) здійснення зазначеної діяльності з порушенням умов ліцензування

Суб'єкт: загальний + особи, які займаються зареєстрованою підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи; 2) службові особи підприємницьких та інших господарських структур, які приймають та (або) реалізують рішення про здійснення господарської діяльності без належним чином оформленої ліцензії або з порушенням умов ліцензування, а також службові особи, які не забезпечили отримання підприємством, установою чи організацією ліцензії.

Суб’єктивна сторона: прямий умисел

Кваліфікація: дохід у великих розмірах .

Незаконний обіг дисків для лазерних систем зчитування, матриць, обладнання та сировини для їх виробництва (ст. 203-1).

Об'єктивна сторона: учинення у значних розмірах незаконних: виробництва, експорту, імпорту, зберігання, реалізації та переміщення дисків для лазерних систем зчитування, матриць, обладнання та сировини для їх виробництва.

Суб'єкт: 1) службова особа суб'єкта господарської діяльності — юридичної особи 2) фізична особа — суб'єкт підприємницької діяльності, що здійснює таку діяльність без створення юридичної особи.

Суб’єктивна сторона: прямий умисел

Кваліфікація: 1) повторно; 2) за попередньою змовою; 3) у великих розмірах

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]