Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка ДП.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
644.1 Кб
Скачать
    1. Рубрикація і оформлення заголовків проекту

Після завдання розташовується зміст, у якому приводиться перелік заголовків відповідних частин дипломного проекту і номери сторінок, з яких вони починаються.

Якщо підрозділ або пункт має заголовок, то він повинен бути наведений у змісті.

Не можна частину підрозділів (або пунктів) у межах розділу виконувати із заголовками, а іншу їхню частину - без них.

Основні розділи роботи повинні мати порядкову нумерацію арабськими цифрами (1; 2; 3 ...). Кожний із цих розділів може бути розбитий на підрозділи, пункти й підпункти.

Наприклад:

- розділи -1; 2; 3; 4; 5;

- підрозділи розділу 2 - 2.1; 2.2; 2.3...;

- пункти підрозділу 2.3 - 2.3.1; 2.3.2; 2.3.3 ...;

- підпункти пункту 2.3.2 - 2.3.2.1; 2.3.2.2; 2.З.2.З....

Порядкові номери іншим структурним елементам дипломного проекту (завданню, змісту, вступу, висновкам, списку використаних джерел і додаткам) не привласнюються.

Всі частини і структурні елементи проекту: завдання, зміст, вступ, висновки, список використаних джерел і додатки починають із нової сторінки.

Найменування структурних елементів і розділів дипломного проекту виконуються заголовними (прописними) буквами шрифтом Times New Roman, розмір 14, курсивом.

Найменування підрозділів виконують малими літерами з першої заголовної шрифтом Times New Roman, розмір 14. Слова «розділ» або «підрозділ» не додають. Заголовки не підкреслюють. Переноси слів у заголовках не допускаються. Крапки наприкінці заголовків не ставляться. Якщо заголовок складається з декількох речень, їх розділяють крапкою.

Відстань між заголовком розділу й попереднім текстом становить два порожніх рядки, розмір 12 між заголовком розділу й наступним текстом, а також заголовком підрозділу - один порожній рядок розміром 12. Заголовок пункту розташовують безпосередньо над наступним текстом з абзацного відступу. Заголовок підпункту пишуть із першої заголовної букви в розрядку, наприкінці заголовка крапка не ставиться.

Приклад:

3 Спеціальна частина

3.1 Призначення та характеристика об’єкту проектування

3.2 Визначення трудомісткості робіт на дільниці

3.3 Розрахунок кількості робітників на дільниці

3.4 Технологічне обладнання дільниці

3.5 Визначення площі дільниці

3.6 Технологічний процес роботи дільниці

3.7 Техніка безпеки на дільниці

У тексті дипломного проекту для подальшої деталізації переліків використається тире або арабські цифри (при необхідності посилання в тексті на один з переліків). При наступній деталізації переліку необхідно використати букви алфавіту української мови за винятком: ґ), є), е), з), і), ї), о), й), ь), ы), ь).

Приклад:

Навантажувальні машини за принципом дії поділяють на:

1 Безперервної дії:

а) з лапами що нагрібають;

б) роторні.

2 Періодичної дії:

а) ковшові з розвантаженням у бункер або перевантажувач машини;

б) ковшові з бічним розвантаженням ковша.

    1. Нумерація

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів, рисунків, таблиць, формул і списку використаної літератури роблять арабськими цифрами без знака №.

Першою сторінкою дипломного проекту є титульний аркуш, що включають у загальну нумерацію сторінок роботи. На титульному аркуші, завданні, змісті номер не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють арабськими цифрами у правому нижньому куті роботи без крапки наприкінці (10 розмір шрифту для машинного набору).

Таблиці і рисунки форматом АЗ враховують як одну сторінку.

Номер таблиці (рисунка або формули) складається з номера розділу й порядкового номера таблиці (рисунка або формули). Нумерація формул обов’язкова. Якщо в проекті приводиться не більше трьох рисунків або формул, до них застосовують наскрізну нумерацію.

При написанні дипломного проекту студент може проводити посилання на літературні джерела, на підставі яких оформляється список використаних джерел. Посилання в тексті проекту необхідно позначати порядковим номером зі списку використаної літератури, укладеним у квадратні дужки. Наприклад: «...у сучасних працях [3, 7, 18] ...». Якщо використають періодичні видання, матеріали з монографій, збірників статей, інших джерел з більшою кількістю сторінок, тоді необхідно точно вказати номер сторінки в посиланні. Наприклад: [12, с. 448].