Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка ДП.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
644.1 Кб
Скачать
    1. Посилання

При написанні дипломного проекту студент може робити посилання на джерела, матеріали, які використаються в роботі. Такі посилання дають можливість відшукати ці джерела й перевірити вірність відомостей щодо цитування документа, необхідну інформацію про нього.

При використанні матеріалів з монографій, наукових статей й інших джерел у посиланні необхідно вказувати номера сторінок.

Якщо студент висловлює свою думку, на підтвердження якої посилається на твір або роботу іншого автора, «див» (дивись).

Нумерація всіх посилань виконується із визначенням номера посилання в списку використаних джерел. При цьому кожне посилання полягає у квадратні дужки, у яких вказується порядковий номер джерела й номер сторінки. Наприклад [ 1 c. 123]. Повний список літератури подається в розділі «список використаних джерел».

  1. Вимоги до оформлення дипломного проекту

Пояснювальна записка має містити вичерпну інформацію за всіма розділами дипломного проекту.

Загальними вимогами до тексту пояснювальної записки є логічна послідовність викладення матеріалу, чіткість та конкретність викладення теоретичних та практичних результатів проектування, суті постановки завдання та мети проекту, прийнятих інженерних рішень та доведеність висновків. В тексті пояснювальної записки необхідно дотримуватись єдиної термінології. Вона не має бути перевантажена малоінформативним матеріалом, описом загальновідомого.

При наявності однотипних розрахунків, результати необхідно подавати у вигляді таблиць.

Текст пояснювальної записки не слід викладати від першої особи, бажаніше безособова форма за всім текстом у визначеному відмінку й часі.

Текст пояснювальної записки має бути стислим, чітким, лаконічним, добре відредагованим, з формулюваннями, які не допускають неоднозначності їх тлумачення. У тексті записки не допускається:

- скорочувати позначення фізичних одиниць, якщо вони вживаються без цифр, за винятком таблиць і у формулах;

- застосовувати індекси стандартів (ДСТУ, ОСТ тощо) без реєстраційного номера.

В такому разі потрібно писати "згідно зі стандартами, нормативними документами тощо".

Проект варто виконувати машинописним або машинним (за допомогою комп'ютерної техніки) способами на одній стороні білого паперу чорним кольором на аркушах формату А4 210x297 (розміри зазначені в міліметрах) і, коли це необхідно, наприклад, для деяких ілюстрацій, на аркушах формату A3 297x420 (рекомендується виносити в додатки).

Основний текст повинен бути виконаний шрифтом Times New Roman, розмір 14 через півтора інтервалу, в редакторі Microsoft Word. У таблицях й ілюстраціях допускається шрифт розміром не менш 10 через одинарний інтервал.

У тексті проекту виконуються переноси в словах. У заголовках розділів, підрозділів і пунктів, а також у назвах таблиць і малюнків переноси в словах не допускаються.

У тексті проекту не допускаються виділення жирним шрифтом, або підкресленням. Дозволено виділення курсивом.

Неточності, виявлені в дипломному проекті можна виправляти шляхом підчищення або зафарбовування білою фарбою й нанесення на тім же місці тексту чорнилом або пастою чорного кольору.