Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка ДП.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
644.1 Кб
Скачать
    1. Список використаних джерел

Відомості про джерела, включені у список, необхідно приводити відповідно до діючих стандартів за бібліотечною та видавничою справою. Приклад наведення списку використаних джерел наведений у додатках.

    1. Оформлення додатків

В додатках розміщують матеріали, які:

- є необхідними для повноти дипломного проекту, але включення їх в основну частину проекту може змінити упорядковане та логічне подання роботи;

- через великий обсяг, специфіку або форми подання не можуть бути внесені в основну частину (наприклад креслення, схеми, графіки, таблиці, діаграми, в яких наведені результати експериментальних досліджень і розрахунків та ін.), на які мають бути посилання у відповідних розділах.

Останнім додатком має бути 3 або 4 креслення формату А1, тобто графічна частина проекту. Креслення з пояснювальною запискою не зшиваються.

У додатки включають ті матеріали, які можуть порушити впорядкований і логічний виклад тексту, наприклад, через більший обсяг, частки, не принципового характеру матеріалу, або ж тому, що цей матеріал, хоча й необхідний, але має допоміжне значення, довідковий характер (матеріали підприємств: документи, їхні копії, таблиці з вихідними даними для розрахунків) та ін.

На кожен додаток в основному тексті проекту (роботи) повинне бути зроблене посилання в текстовій формі (наприклад: «... у додатку Д»).

Додатки оформляють як продовження проекту (роботи) в порядку появи на них посилань у роботі.

Нумерація сторінок додатків продовжує нумерацію основної частини роботи (наскрізна нумерація). У загальній кількості сторінок дипломного проекту (роботи) додатки не враховують.

Додатки позначають послідовно прописними буквами алфавіту, за винятком Ґ, Є, Е, З, І , Ї , О, Ч, Ь, ЬІ, Ъ. Наприклад, «Додаток А»).

Відмінність рубрикації в додатках полягає в тому, що перед позначенням вказують букву (із крапкою), що відповідає даному додатку.

Наприклад:

А.1 - перший розділ додатка А;

Б.2.1 - підрозділ 2.1 додатка Б;

В. 1.2.3.4 - підпункт 1.2.3.4 додатка В;

таблиця Д.2 - друга таблиця додатка Д;

рисунок Ж.З - третій рисунок додатка Ж;

формула (П.2) - друга формула додатка П.

Кожен додаток починають з нової сторінки. Вгорі сторінки малими літерами, починаючи з першої прописної, посередині рядка пишеться слово «додаток» і його позначення, тобто «Додаток_» (наприкінці крапка не ставиться), під яким через один порожній рядок також посередині рядка з першої прописної букви записують заголовок додатка (без крапки наприкінці).

Якщо в проекті як додаток використається копія документа, що має самостійне значення й оформлено відповідно до вимог до цього документа, то його поміщають без змін в оригіналі. Перед копією документа поміщають аркуш, на

якому в центрі друкують «ДОДАТОК_» і його найменування, а

в правому нижньому куті проставляється номер сторінки. Сторінки копії документа повинні продовжити наскрізну нумерацію сторінок проекту (не зачіпаючи власної нумерації сторінок документа).

Всі додатки повинні бути перераховані в змісті проекту (роботи) із вказівкою їхніх позначень і заголовків. Наприклад: «Додаток А. Приклад виконання титульного аркушу».