Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка ДП.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
644.1 Кб
Скачать
    1. Критерії оцінювання дипломного проекту

Підсумкову, диференційовану за чотирьохбальною шкалою, оцінку дипломного проекту визначає державна екзаменаційна комісія, її рішення є остаточним й оскарженню не підлягає.

У процесі визначення оцінки враховується ряд найважливіших показників якості дипломної роботи.

«Відмінно». Дипломний проект не має зауважень, має практичне значення, доповідь побудована логічно й лаконічно, викладена вільно, без заготовленого тексту, зі знанням сутності досліджуваного предмета. Відгук керівника й рецензія позитивні, відповіді на питання ДЕК правильні й короткі.

«Добре». Тема дипломного проекту розкрита, однак мають місце окремі недоліки непринципового характеру. Присутні окремі зауваження в рецензії й відгукові. Доповідь вільно й логічно викладена, відповіді на питання ДЕК в основному правильні, робота оформлена з урахуванням всіх вимог.

«Задовільно». Тема дипломного проекту в основному розкрита, однак є недоліки змістовного характеру. Рецензія й відгуки на роботу містять окремі зауваження, доповідь прочитана за заготовленим текстом, не всі відповіді на питання членів ДЕК правильні й повні. Є також зауваження до оформлення роботи.

«Незадовільно». Нечітко сформульована мета проекту. Зв'язок між розділами роботи не чіткий. Оформлення проекту далеко від зразкового. Графічна частина не відображає основних результатів проекту. Доповідь повністю прочитана з аркуша, відповіді на питання членів ДЕК не повні або зовсім відсутні.

  1. Відгук керівника дипломного проекту

Відгук керівника проекту повинен мати відображення таких питань:

- вміння студента працювати з науково-технічною літературою;

- самостійність роботи студента, виявлена ним ініціатива, вміння користуватись комп'ютерною технікою, вміле використання необхідної технічної документації, стандартів тощо;

- оцінка фахової підготовленості студента та його спроможності до самостійної роботи;

- відношення студента до роботи над виконанням дипломного проекту, ступінь працездатності, вміння працювати систематично, виявлена при цьому акуратність, грамотність та ін.;

- оцінка якості виконання графічної частини та записки.

Керівник виставляє оцінку за дипломний проект.

  1. Вимоги до рецензії на дипломний проект

Рецензент після ознайомлення з дипломним проектом та співбесіди з його автором складає рецензію в письмовій формі. До складу рецензентів залучаються фахівці виробництв, наукових закладів, вищих навчальних закладів.

Зміст рецензії:

- відповідність рецензованого проекту завданню на дипломне проектування;

- актуальність теми дипломного проекту;

- оцінка змісту усіх матеріалів дипломного проекту;

- обґрунтованість прийнятих у дипломному проекті інженерних рішень;

- технічний рівень та якість розрахунків;

- оцінка якості, стилю та грамотності викладання пояснювальної записки дипломного проекту, відповідність оформлення її до вимог стандартів та інших нормативних документів;

- перелік позитивних якостей проекту;

- помилки та недоліки виконаного проекту (якщо вони є);

- думку про доцільність та можливість практичного застосування проекту чи окремих його частин.

Наприкінці рецензент робить висновок: чи відповідає рецензований дипломний проект вимогам кваліфікаційної характеристики спеціаліста за даним фахом та оцінює якість дипломного проекту за чотирибальною системою.

Список використаних джерел

1. Державний стандарт України ДСТУ 3008-95: Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення. - К.: Держстандарт України, 1995. -36с.

2. Текстовий та графічний режим в технікумі при виконанні навчальної документації Методичні рекомендації. Г.М. Мустафаєва, 2006.

ДОДАТКИ

Додаток А

ДИПЛОМНИЙ ПРОЕКТ

Студента спеціальності ОРАД

Іванова Івана Івановича

Шифр 5.07010602

2010

Додаток Б

Українська державна будівельна корпорація

Державний вищій навчальний заклад «Маріупольський будівельний коледж»

Спеціальність 5.07010602 «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів»