Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка ДП.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
644.1 Кб
Скачать
    1. Обов’язки студента при виконанні дипломного проекту

Робота над дипломним проектом виконується студентом у навчальному закладі, на підприємстві, в організації, установі тощо. При цьому навчальний заклад, де виконується ДП має планувати необхідний час для виконання ДП і проведення розрахунків.

Під час дипломного проектування керівники проектів проводять систематичний контроль ходу виконання запланованих робіт. Керівник дипломного проекту контролює виконання дипломного проекту за матеріалами, які студент подає згідно з календарним планом. Консультанти контролюють роботу студента з відповідних розділів, перевіряють їх і затверджують їх виконання своїм підписом.

Студент повинен звітувати перед керівником проекту про виконану роботу не менш, ніж один раз на тиждень. Повідомлення керівників дипломних проектів про хід виконання календарних планів робіт студентами-дипломниками мають регулярно заслуховуватися на засіданнях циклової предметної комісії.

Невстигаючі студенти запрошуються до завідуючого відділенням або на засідання циклової предметної комісії. У крайньому випадку може прийматися рішення про усунення студента від подальшої роботи.

Не менш, ніж за тиждень до захисту дипломного проекту (роботи), студент виконує попередній захист проекту та вносить необхідні корективи за отриманими зауваженнями.

3 Структура, зміст та обсяг дипломного проекту

Дипломний проект має складатися з пояснювальної записки (текстова частина) і графічної частини.

Пояснювальна записка виконується на державній мові та включає в себе наступні структурні елементи:

пояснювальна записка містить наклейку (додаток А), титульну сторінку (додаток Б), завдання на дипломний проект (додаток В), зміст (додаток Г), список використаних джерел (додаток Д), вступ, загальну частину (склад залежить від тематики і завдання, крім вирішення основних питань вона повинна мати результати інформаційного пошуку, розрахунки, ілюстрації, таблиці), розрахунково-технологічна (в залежності від спеціальності), питання охорони праці та навколишнього середовища, економічну частину, висновки, перелік використаних джерел, додатки.

3.1 Завдання на дипломний проект

Завдання на дипломний проект видається керівником дипломного проекту. Зміст завдання повинен відповідати змісту дипломного проекту. Бланк завдання повинен виконуватись на одному аркуші (дві сторінки). Бланк завдання виконується шрифтом Times New Roman і затверджується керівником проекту, і заступником директора з навчальної роботи. Розмір букв шрифту обирається керівником дипломного проекту і залежить від обсягу завдання, тобто кількості його розділів. Приклад оформлення завдання наведений у додатку В.

3.2 Зміст

Зміст розміщують після завдання на окремому аркуші або аркушах. Перша сторінка змісту виконується на аркуші зі штампом розмірами 185 Х 40, друга та інші сторінки на аркушах зі штампом розмірами 185 Х 15.

Листи змісту нумерують проставляючи номера 3, 4 і т. д. у відповідних місцях штампу.

Слово «Зміст» друкується шрифтом Times New Roman, розмір 14, курсивом, всі букви прописні.

Назва розділів і підрозділів виконується шрифтом Times New Roman, розмір 14, курсивом.

Нумерація розділів виконується арабськими цифрами 1, 2, і т д. Нумерація підрозділів виконується двома арабськими цифрами 1.1, 1.2, і т. д. Перша цифра відповідає номеру розділу, друга номеру підрозділу, після другої цифри крапка не ставиться. Крапка не ставиться також після назви розділів і підрозділів.

Номера сторінок на яких містяться частини, розділи і підрозділи дипломного проекту проставляються у колонку з правої сторони аркушу, так щоб до краю рамки було не менш ніш 5 мм.

Зміст як і всі наступні розділи набирається з полуторним інтервалом між рядками.

У змісті не допускаються слова «Розділ», «Глава» й ін. римські цифри, символи типу: §, а), 1) і т.д.

Приклад оформлення змісту наведений у додатку Г.