Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка ДП.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
644.1 Кб
Скачать

3.3 Вступ

У вступі необхідно оцінити сучасний стан розглянутого в проекті питання, обґрунтувати актуальність теми дипломного проекту, викласти мету й завдання проектування.

Вступ повинен бути коротким й у максимальному ступені конкретним, тобто відповідати завданню. Обсяг вступу не повинен перевищувати 2 сторінки.

Розділ «вступ» нумерується. Слово «вступ» друкується шрифтом Times New Roman, розмір 14, курсивом, всі букви прописні.

Вступ як і всі наступні розділи набирається яз полуторним інтервалом між рядками.

3.4 Основна частина

Основна частина дипломного проекту містить декілька частин наприклад: загальна частина, спеціальна частина, розрахункова, охорона праці, економічна частина.

Кожна окрема частина повинна починатися з нового листа.

Назва частин друкується шрифтом Times New Roman, розмір 14, курсивом, всі букви прописні. Частини нумеруються арабськими цифрами 1, 2, і т.д. Назва розділів у частині виконується шрифтом Times New Roman, розмір 14 і нумерується двома арабськими цифрами 1.1, 1.2, і т. д. Перша цифра відповідає номеру частини, друга номеру розділу. При необхідності розділи поділяються на підрозділи і позначаються 1.1.1, 1.1.2, і т д., після останньої цифри крапка не ставиться. Крапка не ставиться також після назви частини, розділів і підрозділів.

Номера сторінок на яких містяться частини, розділи і підрозділи (перекладні) дипломного проекту проставляються з правої верхньої сторони аркушу.

Текст роботи повинен бути коротким і чітким. Викладати вміст необхідно в безособистісній (наприклад, уживаючи такі слова, як «потрібно», «необхідно», «дозволяється» ...), оповідальній («застосовують», «вказують» ...) формі.

Рекомендований обсяг основної частини залежить від завдання і повинен складатися із 60 – 80 сторінок тексту.

    1. Висновки

У висновках викладаються найбільш важливі висновки, отримані в проекті, а також формулюються рекомендації щодо вдосконалення того або іншого питання, практики його застосування. Висновок підготовляються після того, як повністю готовий основний зміст роботи й дана позитивна оцінка керівника проекту.

Розділ «висновки» не нумерується. Слово «Висновки» друкується шрифтом Times New Roman, розмір 16, курсивом, букви прописні.

    1. Список використаних джерел

Важливим моментом у роботі студента дипломника є вибір і систематизація спеціальної літератури. У виборі спеціальної літератури по обраній темі студентові-дипломникові допоможе керівник дипломного проекту. Однак студент не повинен розраховувати на те, що науковий керівник зробить для нього вибір літератури. Це - завдання дипломника, у процесі здійснення якого він здобуває й проявляє навички дослідної роботи.

Інформація про новинки літератури з відповідної теми є в статтях, які публікуються в журналах, монографіях, збірниках наукових статей, матеріалах наукової й науково-практичної конференцій.

Розділ «список використаних джерел» друкується шрифтом Times New Roman, розмір 14, курсивом, всі букви прописні.

Приклад оформлення наведений у додатку Д.