Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2222222222Lektsiyi_ustatkuvannya_1.doc
Скачиваний:
230
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
1.51 Mб
Скачать

Технічні характеристики тістомісильних машин

Найменування показника

Марка машини

МБТМ-140

МТМ-15

Прима-40

Прима-40-01

Прима-300

Продуктивність, кг/год

600

25

10—20

10—20

100—180

Об'єм діжі, л

140

15

40

40

300

Час замішування, хв

25—30

15—25

10—25

10

5—8

6.3. Машини для розкочування тіста

Машина МНРТ-130/600 для розкочування тіста. Призначена для розкочування листкового, пісочного і дріжджового тіста, а також тіста для пряників і локшини. Машина (рис. 6.10) складається із таких основних частин: основи, лівого та правого конвеєрів, верхнього та нижнього розкочувальних валків, приводу валків, приводу конвеєрів, механізму регулювання зазору між валками, механізма керування машиною (ручного та за допомогою ноги), шкребків для обох валків, огороджувальних решіток. Машина може працювати з двома частотами обертів, хв1: 750 і 1500. Зміна частоти обертів здійснюється перестановкою перемикача перед початком роботи.

Рис. 6.10. Машина МНРТ-130/600 для розкочування тіста:

1 — керування за допомогою ноги; 2 — корпус; 3 — ручне керування;

4 — механізм регулювання зазору; 5 — борошнопросіювальна місткість;

6 — запобіжна решітка; 7 валок; 8 — конвеєр

Машина встановлена на чотирьох колесах (для забезпечення переміщення) і укомплектована стабілізаторами для забезпечення стійкості під час роботи. Крім цього, машина має механізм, який призначений для швидкого знімання конвеєрів, що дає можливість легко від'єднувати їх від остова для заміни транспортних стрічок, ремонту, санітарного оброблення, а також забезпечує компактність машини під час транспортування.

Для уникнення накручування тіста на валки в машині передбачено два шкребки, а для запобігання налипанню тіста на валки — борошнопросіювальну місткість. Борошнопросіювальну місткість встановлюють над валками, і під час роботи вона постійно струшується і, отже, тісто посипається борошном. Після роботи борошнопросіювальну місткість встановлюють нерухомо.

Принцип дії. Підготовлене тісто масою не більш як 10 кг і розкачане вручну до товщини 70 мм укладають на лівий конвеєр і спрямовують до обертових валків, які захоплюють тісто і розкочують його. Після цього тісто потрапляє на правий конвеєр. Розкочують тісто в 2—3 прийоми, змінюючи зазор між валками.

Правила експлуатації. Перед початком роботи необхідно перевірити санітарно-технічний стан машини, визначити щільність прилягання шкребків до валиків, заповнити борошнопросіювальну місткість борошном і встановити її в режим роботи. Перевірити електричне блокування захисної решітки (за ввімкненої машини підняти решітку на 5 градусів і більше, і двигун машини повинен вимкнутися). Потім установити необхідний зазор між валками. Підготовлене тісто помістити на конвеєр і увімкнути машину.

Під час роботи заборонено обчищувати валки та інші механізми, а також просовувати руки під запобіжну решітку.

Після закінчення роботи машину вимикають, очищують від борошна щіткою, валки зачищають від тіста і протирають сухою тканиною.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]