Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RI робоча програма (авторизована).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
373.76 Кб
Скачать

Запитання для самоперевірки

  1. Які загальні принципи трансформації ідеї рекордингового проекту в літературно-музичний матеріал аудіо/відеоальбому?

  2. Яка методика визначення структурно-композиційної та драматургійної схеми аудіо/відеоальбому?

  3. Як відбувається процес створення літературно-музичного матеріалу альбому?

  4. Яка роль продюсера у створенні літературно-музичного матеріалу альбому?

  5. Які економічні та правові стосунки виникають між продюсером та авторами літературно-музичного матеріалу альбому?

Завдання для самостійної роботи

  1. Проаналізувати мистецькі концепції аудіоальбомів різних відомих авторів або виконавців.

  2. Розробити кілька структурно-композиційних схем аудіоальбомів різних музичних стилів і жанрів.

  3. Створити звернення до слухачів аудіоальбому, в якому б виражалася основна мистецька (філософська, екзистенційна) ідея проекту, його мета, життєва позиція авторів тощо.

Література: 2, 5, 6, 7, 8, 16, 17, 18, 29.

Тема 6. Мистецьке та поліграфічне втілення образу обкладинки

Елементи обкладинки рекордингового продукту та їх матеріальна основа. Комплектність стандартної пластмасової обкладинки CD: коробка (2 ч.), задня частина паперової обкладинки, вставка або книжечка з лицьового боку. Кількість сторінок у книжечці. Нестандартні матеріали для обкладинки: картон, мішковина, папір тощо. Обкладинки для аудіо- та відеокасет. Графічне зображення на верхній (неігровій) стороні диска. Книжечка у вигляді “гармошки”. Звужений формат коробки. Фактурні та оптичні особливості нових матеріалів та фарб.

Образ та стилістика обкладинки як відображення мистецької концепції продукту. Підсилення або заперечення музично-поетичної образності та стилістики. Узгодження кольорової гами та графічного ритму з темброво-фактурними характеристиками аранжування. Використання живопису, графіки та фотографії. Значення нових комп’ютерних технологій. Використання фрагментів музичного відео. Пошуки візуальної відповідності музичній естетиці альбому. Поєднання модних світових тенденцій та народних традицій.

Творча співпраця продюсера з авторами мистецького та інформаційного змісту обкладинки. Характеристика праці графіка-дизайнера, художника, фотографа, стиліста-візажиста, оператора комп’ютерної графіки, авторів текстів для обкладинки, літературного редактора, перекладача та коректора. Відповідальність за дотримання правових норм захисту інтелектуальної власності щодо зображень і текстів на обкладинці. Об’єднавче значення роботи продюсера та делегування частини його функцій мистецькому продюсеру або графіку-дизайнеру.

Особливості створення макету обкладинки та підготовки його до поліграфічного тиражування. Пошук оптимального балансу мистецьких, технічних, технологічних та економічних чинників для вибору і затвердження остаточного варіанту макету обкладинки. Узгодження якісних характеристик макету і форм його матеріальних носіїв з технічними вимогами і можливостями типографії. Механізми контролю за збереженням мистецької та технічної якості реалізації образу обкладинки на кожному етапі її виготовлення.

Розрахунок творчо-виробничих видатків на виготовлення обкладинки. Вибір оптимального технологічного варіанту. Визначення фонду оплати праці та авторських гонорарів. Встановлення вартості та кількості витратних матеріалів і сировини. Ціни на послуги та оренду обладнання. Орієнтовний кошторис на створення оригінал-макету обкладинки та на її тиражування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]