Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RI робоча програма (авторизована).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
373.76 Кб
Скачать

Запитання для самоперевірки

  1. Які стратегічні чинники впливають на формування продюсерської концепції?

  2. Яка мета та основні принципи створення продюсерської концепції рекордингового продукту?

  3. Які сторони рекордингового проекту з’ясовуються в продюсерській концепції?

  4. Які питання розкриваються в мистецькій частині продюсерської концепції?

  5. Які технічні стандарти тривалості звучання компакт-дисків?

  6. Які маркетингові аспекти рекордингового проекту з’ясовуються в продюсерській концепції?

  7. Які цілі і форми ринкових досліджень в галузі рекордингу?

  8. Які виробничі аспекти рекордингового проекту розкриваються у продюсерській концепції?

  9. Які економічні показники розглядаються, аналізуються та плануються у продюсерській концепції?

  10. Які типи документів призначені для розкриття та оприлюднення продюсерської концепції проекту або її окремих частин?

Завдання для самостійної роботи

  1. Проаналізувати свої естетичні вподобання в галузі сучасної популярної музики та вибудувати ієрархію власних світоглядних ідей з метою оцінки можливості їх проекції на формування продюсерської концепції рекординговому продукту.

  2. Шляхом узагальнення спостережень проаналізувати динаміку попиту на українському аудіоринку та спрогнозувати його тенденції.

  3. Уявити себе персональним менеджером добре відомого Вам артиста та проаналізувати його творчі можливості з метою визначення мистецької частини концепції рекордингового продукту.

  4. Складіть план опису образу Вашого рекордингового продукту.

Література: 1, 2, 5, 6, 7, 8, 19, 28, 31, 33.

Тема 3.1. Створення концепції власного рекордингового продукту Практичне заняття

Мета:

  • сприяти формуванню навичок продюсерського мислення, умінню усвідомлювати і висловлювати сутність та деталі власного рекордингового продукту

Завдання:

  • відповідно з методикою викладеною у темі “3” розробити продюсерську концепцію власного рекордингового продукту

Тема 4. Організація фінансування рекордингового проекту

Аналіз джерел та мотивів фінансування рекордингового проекту. Перелік юридичних та фізичних осіб, потенційних суб’єктів фінансування: підприємства та комерційні організації; державні органи та установи; громадські та благодійні організації; транснаціональні та міжнародні корпорації; продюсер, артисти та інші учасники рекордингового проекту; друзі, прихильники та родичі учасників проекту. Можливі статуси суб’єктів фінансування: інвестори, кредитори, спонсори, рекламодавці, благодійники, меценати, замовники, надавачі грантів, аноніми тощо. Імовірні мотиви фінансування рекордингового проекту: інвестиційні прибутки, кредитна маржа, іміджева та товарна реклама, проведення PR-кампанії або створення паблісіті, протизаконна приватизація державних або корпоративних коштів; легалізація “брудних” коштів; виконання власних статутних цілей, програм або проектів; почуття солідарності з творчістю артиста або ідеологією проекту; особиста симпатія до артиста; духовна та релігійна потреба.

Підготовка матеріалів для представлення проекту потенційним фінансовим партнерам. Інформаційні та рекламні повідомлення у ЗМІ. Персональні листи, звернення та пропозиції. Опис творчого задуму або мистецька (ідейна, культурологічна) концепція проекту. Очікуваний комерційний та/або соціокультурний ефект. Прогнозовані варіанти мотивів участі фінансового партнера. Орієнтовні медіа-плани презентації та промоції проекту. Опис ринкового потенціалу. Орієнтовний кошторис (калькуляція, бюджет) проекту. Бізнес-план. Додаткові матеріали: демо (демонстраційні аудіо- та відеозаписи); творча біографія артиста; прес-релізи артиста та проекту; професійні рекламні фотокартки артиста; підбірка матеріалів преси (прес-кіт) про діяльність артиста та продюсера проекту; ескізи обкладинки аудіо/відеоальбому.

Методи забезпечення режиму сприяння з боку потенційних фінансових партнерів. Особисті усні рекомендації авторитетних осіб. Рекомендаційні листи або листи підтримки. Протекція чільних представників влади та центральних органів держави. Консультації працівників банківсько-фінансових установ. Значення діяльності рекламних фірм. Налагодження приватних контактів з працівниками організації, яка вважається потенційним фінансовим партнером. Пошуки зацікавлених посередників. Стратегічний PR з керівниками потенційних партнерських організацій. Ефективність попередньої рекламної кампанії. Синхронізація термінів подання пропозиції з часом затвердження річного бюджету.

Основні форми роботи з потенційними фінансовими партнерами. Особисті листи та телефонні дзвінки. Підготовка особистих зустрічей. Види і способи презентації проекту. Розробка сценарних схем для висловлення пропозиції, ведення переговорів, здійснення презентації. Матеріали, обладнання та персонал для проведення презентації. Особливості співпраці з особами, відповідальними за підготовку та прийняття рішення. Моніторинг процесу прийняття рішення. Надання додаткової інформації. Продовження діалогу, уточнення позицій та окреслення основних питань угоди.

Умови отримання і розпорядження внесками фінансових партнерів. Адаптація продюсерської концепції проекту до потреб та побажань потенційного партнера. Вивчення та точне виконання формальних і змістовних умов подання пропозицій або конкурсних проектів. Узгодження спрямованості проекту (комерційна, благодійна, соціокультурна, концептуально-мистецька, політична) з юридичним статусом особи, що є подавачем пропозиції, та програмними цілями суб’єкта фінансування. Поняття фандрайзингу. Розрахунок графіків отримання, використання та повернення коштів. Форми та умови звітування.

Негрошові форми участі партнерів у реалізації рекордингового проекту. Внески у формі надання безплатних послуг. Технічне, інформаційне, юридичне та організаційне спонсорство. Пошук пільгових умов у отриманні витратних матеріалів, використанні обладнання та в оплаті робочого часу. Вживання адміністративних та політичних важелів як спосіб партнерської участі в реалізації проекту.

Способи гарантування виконання фінансових та інших ділових зобов’язань партнерів. Юридичні та неюридичні форми гарантій. Попередні, рамкові, партнерські, спонсорські та інші угоди. Типова структура угоди. Додатки до угоди. Методи вирішення питання спонсорської відповідальності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]