Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod_k.r.обслуг.рест-гот..doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
222.21 Кб
Скачать

3.3 Складання плану курсової роботи

Перш ніж скласти план студент повинен ретельно вивчити літературні джерела з теми курсової роботи.

Порівняльний аналіз різних точок зору на проблему, до якої входить тема, формулювання власних поглядів на проблему є вже елементами дослідження. Щоб провести дослідно-пошукову роботу необхідно перш за все визначити, що ви хотіли б досліджувати. Це об’єкт вашого дослідження. А характеристика певної сторони, властивості об’єкту дослідження є предметом вашого дослідження. Тобто поняття «об’єкт дослідження» ширше поняття «предмет дослідження».

Так, в темі «Формування асортименту страв в закладі ресторанного господарства» об’єктом дослідження буде формування асортименту страв. Предмет же дослідження - процес формування асортименту страв в закладі ресторанного господарства. Далі потрібно визначити мету курсової роботи, яка тісно пов’язана з предметом та проблемою дослідження.

Проблема випливає з певної проблемної ситуації, що характеризує протиріччя між вимогами суспільства та економічних законів з одного боку і реальним станом його існування з іншого.

Так, в формуванні асортименту страв важливу роль відіграють такі чинники, як тип, клас закладу ресторанного господарства, його місце розташування, попит споживачів, поведінка конкурентів та ін. Тому суспільство вимагає посилення уваги до цих чинників, з метою забезпечення потреб споживачів. Однак питання, як це робити, які підходи найбільш ефективні при формуванні оптимального варіанту асортиментного переліку страв ще не зовсім вивчено, особливо з врахуванням сучасного стану економіки, яка характеризується складною і нестандартною ситуацією.

Отже проблема пов’язана з удосконаленням предмету дослідження. Мета ж його - це розв’язання проблеми.

Зокрема в цьому випадку метою дослідження може бути обґрунтування умов та чинників ефективного формування асортименту страв.

Мета курсової роботи конкретизується в її завданнях. Так, у згаданій темі ці завдання можуть бути такими:

  1. Аналіз літературних джерел з цієї проблеми.

  2. Вивчення практики формування асортименту страв в закладі ресторанного господарства.

  3. Обґрунтування умов та факторів, які сприятимуть поліпшенню формування асортименту страв в закладі ресторанного господарства.

  4. Розрахунки економічної ефективності запропонованих пропозицій.

  5. Висновки та пропозиції.

Після проведеної роботи студент складає план курсової роботи. В ньому знаходить відбиття основний зміст роботи, логіка його розкриття. План в основному, відповідає поставленим в роботі завданням. Наприклад, план курсової роботи по згаданій вище темі «Формування асортименту страв в закладі ресторанного господарства» може бути таким:

З М І С Т

Стор.

Вступ

    1. Основна частина.

    1. Питання формування асортименту страв в економічній літературі.

1.1.1

1.1.2

...

1.1.n

    1. Досвід формування асортименту страв в підприємствах ресторанного господарства України та за кордоном.

    2. Характеристика підприємства ресторанного господарства.

1.4 Вивчення практики формування асортименту страв в ... .

1.4.1

1.4.2

...

1.4.n

    1. Обґрунтування умов та чинників, які сприятимуть поліпшенню формування асортименту страв в ... .

  1. Заключна частина.

    1. Висновки та пропозиції.

Зразок аркуша для змісту (додаток Л)

Слід зауважити, що складання плану буде плідним при умові, коли проаналізовано літературу з теми, вивчено стан справ у практиці закладу ресторанного господарства, торговельного підприємства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]