Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod_k.r.обслуг.рест-гот..doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
222.21 Кб
Скачать
    1. Перевірка та захист курсової роботи

Завершальним етапом є захист курсової роботи. Під час захисту з’ясовується, наскільки серйозно і вдумливо працював студент над літературними джерелами, аналізом статистичного та фактичного матеріалу, над обраною темою. Захист проводиться згідно розкладу в присутності комісії, керівника курсової роботи і студентів групи.

Курсові роботи попередньо перевіряються та оцінюються викладачем - керівником курсової роботи: в разі позитивної оцінки - словами «допускається до захисту», а в разі незадовільної оцінки - « не допускається до захисту».

Курсові роботи студентів рецензуються на протязі семи днів з моменту їх отримання. Перевірені курсові роботи повертаються студентам для ознайомлення з рецензіями та внесеннями відповідних змін і доповнень. В разі отримання незадовільної оцінки студент повинен допрацювати та повернути її для повторного рецензування, при цьому обов'язково слід зберегти попередню рецензію. Після допуску до захисту студент повинен ознайомитись із змістом рецензії та підготуватися до захисту.

На захисті студент розкриває актуальність теми, використані джерела, методи вивчення проблеми, розкриває основний зміст роботи аргументує свої висновки, пропозиції і рекомендації, відповідає на запитання, поставлені в рецензії керівником або усно членами комісії. Під час захисту курсової роботи можуть задавати запитання і виступати по змісту роботи всі присутні.

На захисті курсова робота, з врахуванням рецензії керівника та рівня захисту, дістає остаточну оцінку за 4-х бальною системою (відмінно, добре, задовільно, незадовільно) , яку керівник вносить до екзаменаційної відомості та залікової книжки студента.

Оцінка «відмінно» ставиться за роботу, яка виконана на високому теоретичному рівні, тема розкрита повно і послідовно, чітко виділено об'єкт та предмет дослідження, всебічно розкрито вузлові питання теми на основі аналізу теоретичного і фактичного матеріалу, зроблено самостійні узагальнення та висновки, цікаві пропозиції і рекомендації, а також якщо студент самостійно зібрав, систематизував і узагальнив матеріал з досвіду роботи підприємства ресторанного господарства чи торгівлі та пропонує систему заходів щодо поліпшення ефективності його діяльності. Відмінної оцінки заслуговують ті роботи, які дістали схвальну оцінку на студентських науково-теоретичних конференціях.

Оцінку «добре» дістають роботи, виконані на достатньо високому теоретичному рівні, в яких повно і всебічно висвітлені питання теми, розглянуто практичну діяльність підприємства, зроблені висновки та пропозиції, добре оформлені.

Оцінка «задовільно» ставиться за роботи, які виконані у відповідності із затвердженим планом, вміщують теоретичні положення і фактичний матеріал, який систематизований та викладений в певній логічній послідовності, але зустрічаються окремі неточності, фактичні та стилістичні помилки, тощо.

Після захисту курсові роботи здаються в навчальну частину по акту.

Студенти, що не виконали курсової роботи, або дістали незадовільну оцінку при захисті, до екзамену з організації обслуговування не допускаються.

Додаток А

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]