Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ГДС Федорів наша, 230.doc
Скачиваний:
70
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
8.53 Mб
Скачать

11.5 Промислова санітарія і протипожежні заходи

Санітарні і гігієнічні заходи у виробничих умовах сприяють підтримці і поліпшенню фізичного, морального стану трудящих та істотно впливають на продуктивність праці.

У нічний час освітлення бурової, площадки перед свердловиною, лабораторією та лебідкою повинне забезпечувати безпечне виконання робіт і пересування людей.

Контейнери для перевезення радіоактивних речовин та інструменти повинні відповідати вимогам санітарних правил. На геофізичних підприємствах проводиться систематичний облік дози опромінення, яка отримана працівниками радіометричних партій.

Усі люди геофізичної партії забезпечуються спецодягом і спецвзуттям. У зимовий час необхідно стежити за опаленням підйомників і лабораторій.

Відповідно до епідемічних показників усім працівникам роблять профілактичні щеплення.

Геофізичні партії повинні бути оснащені медичними аптечками, а працівники партій навчені прийомам надання першої медичної допомоги при поразці електричним струмом, обморожуванні, дорожніх подіях і т.д.

При роботах на свердловинах основна увага повинна приділятися підміні працівників для відпочинку та харчування, обігріванню персоналу партії в холодний час, забезпеченню гарячою їжею.

Під час переїзду на місце роботи і при роботах на свердловині необхідно дотримувати умови, що виключають можливість виникнення пожежі.

Працівники геофізичних партій повинні строго дотримувати протипожежні правила, а саме:

- перфораторні підйомники і лабораторії зберігати в чистоті та порядку;

- у перфораторних підйомниках і лабораторіях повинні мати первинні засоби гасіння пожежі (вогнегасник, сокиру, лопату, цебро і т.п.) і не використовувати їх для інших цілей;

- курити на території промислу тільки в спеціально відведеному для цього місці;

- користатися відкритим вогнем (багаттям, ліхтарем) на відстані не менш 15 м від бурової і не менш 40 м від лабораторії і підйомника;

- рідкі пальні матеріали перевозити в щільно закритих бачках, банках; переливати їх за допомогою насоса, шланга.

Список використаної літератури

  1. Геофизические методы исследования скважин. Справочник геофизика. - М.: Недра, 1982.

  2. Добрынин В.М, Вендельштейн Б.Ю., Резванов Р.А., Африкян А.Н. Промысловая геофизика: Учебник для вузов – М.: Недра , 1986. с. 342

  3. Д.И. Дьяконов, Е.И. Леонтев, Г.С. Кузнецов. Общий курс геофизических исследований скважин. М.: Недра. 1977. 432 с.

  4. Дьяконова Т.Ф. Применение ЭВМ при интерпретации данных геофизических исследований скважин.-М.: 199

  5. Итенберг С.С., Дахкильгов Геофизические исседования в скважинах. – М. «Недра», 1982 351 с..

  6. Комаров С.Г. Геофизические методы исследования скважин. Изд. 2-е, переработанное и дополненное. М.: Недра. 1973. 368 с.

  7. Латышова М.Г. Практическое руководство по интерпретации диаграмм геофизических методов исследования скважин. М.: Недра, 182 с

  8. Мейер В.А. Геофизические исследования скважин. Л.: Изд-во Ленинградского ун-та, 1981.

  9. Петров Л.П., Широков Н.В, Африкян А.Н. Практикум по общему курсу геофизических исследований скважин. М.: Недра, 1987.

  10. Техническая инструкция по проведению геофизических исследований и работ приборами на кабеле в нефтяных и газовых скважинах, Москва 2001.