Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
пр.Клиника ЗПР 12-13.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
350.72 Кб
Скачать

Критерії оцінювання знань, умінь та навичок студентів з курсу «Клініка затримки психічного розвитку»

А5 (відмінно)

Студент має глибокі і системні знання з усього теоретичного курсу, у нього сформовані поняття, необхідні для ефективного визначення виду дизонтогеній, вільно володіє спеціальними термінами, знає клініко-психологічні особливості дітей із затримкою психічного розвитку різного ґенезу.

В 4,5 (добре)

Студент має міцні ґрунтовні знання, розуміє вплив етіологічних факторів на виникнення відхилень у психічному розвитку дітей, знає види дизонтогеній, володіє знаннями щодо особливостей психічного розвитку дітей з різними видами ЗПР, але може допустити неточності в формулюванні термінів, незначні помилки під час наведення прикладів клініко-психологічної характеристики дітей ізЗПР.

С 4 (добре)

Студент знає програмний матеріал повністю, має практичні навички, може показати практичну значимість специфіки прояву дизонтогеній, знає різні класифікації ЗПР, але не вміє самостійно визначити критерії виділення форм у класифікації, розкрити підходи до розмежування видів ЗПР, володіє достатніми знаннями для проведення диференційної діагностики дітей з відхиленнями розвитку.схожих за проявами форм ЗПР.

D3,5(задовільно)

Студент знає структуру та проблематику курсу, але не може обгрунтувати психолого-педагогічні аспекти засвоєння предмета, знає тільки основі етіологічні фактори, що призводять до дизонтогеній, види та форми ЗПР, за аналогією може провести диференційну діагностику схожих форм ЗПР.

E 3 (задовільно)

Студент знає основні теми курсу, але його знання мають загальний характер, знання, вміння і навички, необхідні для практичного використання знань курсу щодо етіології, симптоматики та диференційної діагностики основних форм ЗПР, у нього не сформовані .

Х2 (незадовільно) з можливістю повторного складання

Студент має фрагментарні знання з усього курсу. Не вміє викласти програмний матеріал. Навіть за аналогією не може провести диференційну діагностику форм ЗПР.

F1 (незадовіль-но) з обов’язко-вим повторним вивченням дисципліни

Студент повністю не знає програмного матеріалу, не працював в аудиторії з викладачем або самостійно.

Контроль успішності студента здійснюється з використанням методів і засобів, що визначені в ХДУ. Академічні успіхи студента оцінюються за шкалою, яка застосована в ХДУ з обов’язковим переведенням оцінок до національної шкали та шкали ECTS.

Оцінка за шкалою ECTS

Оцінка за бальною шкалою, що використовується в Херсонському державному університеті

Оцінка за національною шкалою

А

5

відмінно

В

4,5

добре

С

4

D

3,5

задовільно

E

3

FX

2

незадовільно з можливістю повторного складання

F

1

незадовільно з обов’язковим повторним вивченням дисципліни