Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Роб.прогр_інфор.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
609.28 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

ЛЬВІВСЬКА ДЕРЖАВНА ФІНАНСОВА АКАДЕМІЯ

Кафедра економічної кібернетики

ЗАТВЕРДЖУЮ

Перший проректор

Н. СИТНИК

„___” __________ 20___р.

Робоча програма

з навчальної дисципліни ”Інформатика”

для студентів, які навчаються за галуззю знань

0305 “Економіка та підприємництво”,

за напрямом підготовки

6.030503 “Міжнародна економіка”

6.030508 “Фінанси і кредит”

6.030509 “Облік і аудит”

освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр”

Львів – 2010

УДК

ББК

Інформатика // Робоча програма навчальної дисципліни. – ЛДФА, Львів: Видавництво ВТЗНВ, 2010. – 34 с.

Розробники:

Задвірний Я.О., старший викладач кафедри економічної кібернетики ЛДФА

Ситник В.Ю., старший викладач кафедри економічної кібернетики ЛДФА

Розглянуто і схвалено на засіданні кафедри економічної кібернетики (протокол № 1 від 31.08.2010р.) як програму підготовки бакалаврів галузі знань 0305 „Економіка та підприємництво” за напрямами підготовки 6.030503 „Міжнародна економіка”, 6.030509 „Облік і аудит”, складеної на основі освітньо-професійної програми підготовки бакалавра, розробленої науково-методичною комісією Міністерства освіти і науки України та Київським національним економічним університетом ім. Вадима Гетьмана у 2010 р.

  1. Пояснювальна записка. Опис предмета навчальної дисципліни

Використання ПК дає можливість швидко, з високим рівнем точності і надійності розв’язувати розрахункові задачі, що високо оцінюють користувачі, які спеціалізуються в таких галузях, як:

– бухгалтерський та банківський облік;

– планування та розподілення ресурсів;

– проектно-кошторисні роботи;

– інженерно-технічні розрахунки;

– обробка великих масивів інформації;

– дослідження динамічних процесів.

Предметом навчальної дисципліни є система засобів автоматизації оброблення та використання інформації.

Мета курсу та основні завдання курсу полягають у вивченні теоретичних аспектів та принципів побудови електронних обчислювальних машин, алгоритмізації, прикладних систем програмування, моделювання, систем оброблення інформації,

Програмою навчальної дисципліни передбачено вивчення технології автоматизо­ваної обробки інформації, отримання практичних навиків користування наявним в навчальному закладі парком ПК для розв’язання фінансово-економічних задач.

Вивчення предмету повинно сприяти розвитку аналітичного мислен­ня, роз­ширенню пізнавальних можливостей студентів, активізації їх са­мостійної навчальної та професійної діяльності.

Курс передбачає проведення лекційних і лабораторних занять, а також самостійну роботу студентів, яка полягає у виконанні лабораторних робіт та індивідуальних завдань.

Для закріплення набутих на лабораторних заняттях навичок студенти виконують індивідуальні завдання. Години для виконання цих завдань виділяються з обсягу годин для самостійної роботи. Студенти самостійно працюють в навчальних лабораторіях комп’ютерної техніки у позаурочний час. Захист лабораторних та індивідуальних завдань відбувається під час лабораторних занять.

Консультації, визначені педагогічним навантаженням, проводяться для надання допомоги студентам під час виконання лабораторних робіт та індивідуальних завдань .

При вивченні систем обробки текстів, систем табличної обробки даних та систем керування базами даних розглядаються текстовий редактор Word, табличний процесор Excel та система керування базами даних Access пакету Microsoft Office. Крім того, студенти знайомляться з можливостями створення презентацій за допомогою програми MS PowerPoint.

У результаті вивчення предмета студенти повинні знати:

а) стан та перспективи розвитку компонентів інформатики та управління;

б) основи комп’ютеризації облікових і аналітичних робіт;

в) можливості використання ПК для автоматизації операцій, які часто виконуються під час роботи спеціалістів різних напрямків.

Студенти повинні вміти користуватись комп’ютер­ною тех­нікою для збереження та обробки інформації, розв’язання фінансово-економічних задач, автоматизації документообігу тощо.

Дисципліна спрямована на формування у студентів комп’ютерної культури, уміння самостійно формулювати проблеми, що стоять перед ними і приймати самостійні рішення.