Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Роб.прогр_інфор.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
609.28 Кб
Скачать

Тема 4. Мережні технології

Основи побудови комп’ютерних мереж, їх класифікація. Мережні пристрої та середовища передачі даних. Мережні протоколи.

Принципи та архітектури локальних мереж.

Спільне використання ресурсів в однорангових локальних мережах та в мережах, які працюють за принципом клієнт-сервер. Віддалений доступ до мережі. Призначення та принципи роботи мережних операційних систем.

Тема 5. Застосування Internet в економіці

Загальні принципи побудови глобальних мереж. Поняття протоколу. Інформаційно-пошукові системи, технологія пошуку інформації. Електронні бібліотеки.

Інформаційні служби та послуги Internet. FTP-послуга. WWW-сервіс. Спілкування в Internet.

Система електронної пошти та система телеконференцій. Ведення електронної кореспонденції: створення, відправлення повідомлень, пошук і накопичення адрес. Адресні книги. Приєднання файлів до повідомлень.

Тема 6. Організація комп’ютерної безпеки та захисту інформації

Основні поняття інформаційної безпеки. Поняття про комп’ютерні вірусу, їх класифікація. Огляд та класифікація антивірусних програм.

Проблеми безпеки та захисту інформації в локальних обчислювальних мережах. Безпека в Internet.

Тема 7. Основи web-дизайну

Поняття WEB-сайту та WEB-сторінки. Основні поняття мови HTML. Структурні теги документів HTML , форматування тексту. Колір фону та тексту, стилі та заголовки, списки, ефекти, графіка, таблиці, звук та гіперпосилання у HTML –документі. Основні правила дизайну при оформленні HTML –документа. Microsoft FrontPage – програма для створення та управління WEB –сайтом. Підготовка електронної публікації у PDF-форматі.

Тема 8. Програмні засоби роботи зі структурованими документами

Огляд програми Microsoft Office. Поняття електронного документу Microsoft Office.

Текстовий редактор Microsoft Word: функціональні можливості та інтерфейс. Основні прийоми створення найпростіших документів. Форматування тексту. Створення структурованих документів та робота з ними: головний та вкладений документ; створення змісту та виносок; формування автореферату. Процедура злиття.

Табличний процесор Excel: функціональні можливості та інтерфейс. Створення електронної робочої книги. Структура робочої книги та аркуша. Типи аркушів. Встановлення зв’язків між аркушами. Графічне представлення даних. Створення структурованих списків за допомогою команд „Підсумки” та „Консолідація”.

Презентація PowerPoint як мультимедійний документ для прилюдних виступів. Функціональні можливості та інтерфейс програми MS PowerPoint. Основні способи та прийоми створення презентації. Вставка таблиць, діаграм та рисунків, аудіо та відео файлів у структуру презентації. Використання гіперпосилань. Ефекти анімації. Керування показом слайдів.

Тема 9. Програмні засоби роботи з базами та сховищами даних

Поняття бази даних. Призначення й класифікація систем управління базами даних (СУБД). СУБД Microsoft Access: функціональні можливості та інтерфейс.

Об’єкти бази даних Access. Проектування бази даних. Пошук потрібної інформації за допомогою фільтрів та запитів. Заповнення та відображення даних за допомогою форм. Аналіз даних за допомогою звітів.