Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
111.1 Кб
Скачать

3. За готовністю :

3.1. НФ ЦЗ підвищеної готовності. Призначені для боротьби з масовими лісовими пожежами, ліквідації наслідків стихійних лих, великих аварій та катастроф на території області.

3.2. НФ ЦЗ повсякденної готовності. Розгортаються при приведенні ЦЗ в готовність, призначаються для виконання задач ЦЗ самостійно або при взаємодії з іншими формуваннями та військами ЦЗ. Приводяться в готовність за 24 години.

При переведенні цивільного захисту з мирного на воєнне положення невоєнізовані формування ЦЗ підвищеної готовності разом з іншими формуваннями та військами ЦЗ використовуються згідно з планами НЦЗ області (міста, району, ОГД).

Готовність НФ досягається :

  • завчасним плануванням і проведенням заходів, які забезпечують проведення НФ ЦЗ в готовність в установлені терміни;

  • високим  морально-психологічним  загартуванням особового складу формувань;

  • повною укомплектованістю формувань особовим складом, приладами, технікою, ЗІЗ та інш.;

  • високою виучкою і практичними навиками керівного і рядового складу ЦЗ;

  • взаємозамінністю особового складу НФ ЦЗ.

Для нашої держави характерна висока концентрація, промисловості, військово-промислового комплексу, підприємств, які використовують в технології різні ізотопи, сильнодіючі отруйні речовини, атомних електростанцій, об’єктів гірничодобувної промисловості тощо. Все це створює дуже складні умови для життєдіяльності населення, роботи об’єктів господарської діяльності. Тому необхідно на всіх рівнях державної влади більше уваги приділяти удосконаленню системи цивільного захисту. Для цього, в першу чергу, необхідна законодавча і правова основа побудови і функціонування ЦЗ в державі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]