Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПНП.ПС..doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.61 Mб
Скачать

Блок дисциплін на яких базується навчальна практика

Фінанси

підприємств

Податкова система

Облік і звітність в органах ДПС України

бюджетна

система

Бухоблік

Навчальна практика з спеціалізації “Оподаткування”

Блок навчальних дисциплін, які базуються на навчальній практиці

Податковий

менеджмент

Митна справа

Бюджетний

менеджмент

Фінансовий

менеджмент

Виробнича, перед-дипломна практика,

дипломна та магіс –

терська роботи

Рис. 1. Структурно-логічна схема навчальної практики з спеціалізації “Оподаткування”

Навчальна практика є нормативною дисципліною для підготовки “бакалавра” з економіки та підприємництва, напряму підготовки “Фінанси і кредит”. Її вивчення ґрунтується на основних аспектах податкової системи. Дисципліна має теретично-прикладний характер. У теоретичному плані вона повинна поглибити фундаментальні знання з чинної податкової системи, у прикладному – закласти базові знання з методики податкової роботи та сформувати навички щодо адміністрування податків та зборів на сучасному етапі.

2. Організація навчальної практики

2.1 Мета і завдання навчальної практики

Практична підготовка студентів ЛДФА є невід’ємною складовою частиною освітньо-професійної програми підготовки фахівців, основним завданням якої є якість практичної підготовки випускника за освітньо-кваліфікаційним рівнем “бакалавр”.

Дієздатність податкової системи залежить від ефективного управління в сфері оподаткування. В ринкових умовах важливим є вдосконалення взаємовідносин між платниками податків і державою.

Діяльність держави у сфері встановлення і стягнення податків і зборів ґрунтується на застосуванні широкого арсеналу фінансових інструментів, знання яких необхідні як майбутнім фахівцям органів державної податкової служби, так і бухгалтерам-фінансистам суб’єктів господарської діяльності для правильного застосування норм податкового законодавства та ефективного управління податками як на мікро - , так і макроекономічному рівні.

Метою проведення навчальної практики є поглиблення теоретичних знань сутності податкових правовідносин, їх впливу на розвиток суб’єктів господарювання та суспільства в цілому, а також набуття практичних навичок з організації і проведенні податкової роботи органами державної податкової служби в сучасних умовах.

Завданнями навчальної практики є:

  • засвоєння теоретичних основ податкової системи та принципів її побудови, методології визначення платників податків і зборів, об’єктів та бази оподаткування, податкових ставок і пільг;

  • набуття практичних навичок щодо: методики нарахування різних видів податків і зборів платникам податків; порядку складання податкової звітності (декларацій, розрахунків) на бланках встановленої форми та проведенні податкових перевірок;

  • формування вмінь правильно застосовувати норми чинного податкового законодавства при обчисленні платникам податків і зборів, проведенні відповідних перерахунків на підставі податкової звітності, притягненні до фінансової та адміністративної відповідальності за порушення ними правил оподаткування.

Навчально-методичне керівництво практикою здійснюють викладачі фахових дисциплін. Керівники практики від кафедри видають завдання студентам, надають необхідну методичну допомогу, контролюють і оцінюють якість виконаних завдань. За результатами виконання завдань студентам виставляється комплексна оцінка за навчальну практику, диференційована за стобальною шкалою.

Для проведення навчальної практики можуть бути залучені провідні спеціалісти органів державної податкової служби.

Завдання з навчальної практики виконуються в окремому зошиті (на окремих аркушах формату А-4 і підшиваються в папку). По закінченню терміну проведення навчальної практики (останній день навчальної практики) проводиться підсумкове заняття та комплексне оцінювання виконаних завдань з навчальної практики. Студентам, які успішно виконали всі завдання навчальної практики у заліково- екзаменаційній відомості і заліковій книжці проставляється оцінка з навчальної практики.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]