Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПОСІБНИК рух іігри 2 варіант для печати.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
2.1 Mб
Скачать

Рухома ціль

Підготовка. Розмічають трикутник з номерами кутів (1,2,3). Його сторони – 10-15м. Гравців поділяють на 3 команди, а потім шикують в колони по одному на кожному куту трикутника.

З міст гри. За сигналом керівника направляючі команд вибігають у напрямку сусіднього кута проти годинникової стрілки. Гравець першого кута кидаї м’яч другому, другий – третьому… В такий спосіб усі гравці по черзі перебігають із одного кута в другий з метанням м’яча один одному. Метнувши м’яч, гравець одразу стає в кінець колони того, кому кинув м’яч.

Швидкість перебіжок спочатку невелика. Проте згодом, коли гравці добре засвоять зміст та характер гри, швидкість перебіжок збільшується.

Гру проводять до того часу, поки всі гравці побувають на всіх кутах і повернуться на своє початкове місце.

Варіант: та ж сама гра, але її ускладнюють тим, що грають двома або трьома м’ячами.

Практичне заняття № 13. Рухливі ігри в режимі шкільного дня, на перервах (ігри-атракціони), фізкультхвиливках, у групах подовженого дня

Ігри-атракціони

Витівний тир

Великий похило встановлений щит заповнюється зображеннями знайомих усім комічних персонажів із байок чи казок. На кожному з них (на кінчику хвоста у кота, на дзьобі у гуски, на кінчику ковпака у блазня і т. д.) закріплено дерев'яний або металевий стрижень для накидання на нього легких і дротяних чи пластмасових - кілець. Метання кілець виконується з прицільної лінії. Кожному учаснику змагання дається право зробити в порядку черги певну кількість кидків.

Олімпійська емблема

На відстані 15см один від одного у щита вбито 5 кілоч­ків. Завдання гравців; накидаючи на кілочки дерев'яні кільця діаметром 15см, скласти емблему Олімпійсь­ких ігор. Хто зможе зробити це швидше?

Мішень-корзина

Для цього атракціону потрібна кругла корзина і мотузка. Корзину прив’язують до гілки дерева і розгойдують. Двоє гравців стають на відстані 3 – 4 м від корзини і починають кидати в неї різні дрібні речі: один шишки, другий жолуді або камінці. Змагання триває доти, поки корзина не перестане гойдатись. А коли вона зупиниться, підраховують, кому вдалося закинути в неї більше речей.

Відмідь і колода

Підготовка. Між двома деревами закріплюють перекладку і прив’язують до неї на вірьовці мішок із соломою. Це – колода. На землі ставлять пять цурок. Гравець – «ведмідь».

Зміст гри. Ведмідь відштовхує колоду і, поки вона повернеться назад, повинен встигнути схопити цурку. Той, хто схопить найдальшу цурку, дістає пять очок, а хто загається і встигне схопити тільки першу – найближчу – цурку, тому зараховується лише одно очко. А той, кого стукне колода, програє всі очки і повинен розпочинати гру з початку.

Відгадай, хто підходив

Підготовка. Гравці стоять півколом. Спіною до гравців стає ведучий.

Зміст гри. Один з гравців підходить до ведучого, торкається його плечем і швидко стає на своє місце. Ведучий лічить: «Раз, два, три». На слово «три» він швидко обертається, щоб помітити, хто з гравців до нього підходив. Якщо ведучий угадає, то вони міняються місцями. Якщо ні, то до нього підходить другий гравець і так далі.