Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SK_POVNISTYu_VSE.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
9.16 Mб
Скачать

78. Умови і порядок збереження техніки зв’язку.

Зберігання полягає в утриманні техніки зв’язку в установленому місці з застосуванням засобів і методів захисту від дії навколишнього середовища.

  • В залежності від тривалості: короткострокове (менше року), довгострокове (більше року). Організація і порядок зберігання техніки зв’язку визначаються керівництвом по збереженню техніки зв’язку в ЗСУ.

  • В залежності від стійкості до навколишнього середовища ТЗв.: може зберігатись в опалювальних і неопалювальних приміщеннях, під навісами і на відкритих площадках.

  • Техніка зв’язку зберігається комплектно. Возиме майно рухомих об’єктів зв’язку повинно зберігатися разом з ними в одному боксі. Машини розміщуються разом із штатними прицепами.

  • Забороняється зберігати разом з технікою, в якої введено в дію акумуляторні батареї і агресивні матеріали.

  • Учбова техніка зберігається на окремих полицях, в шафах і штабелях, на яких повинен бути надпис «Учбова»

  • Техніка зв’язку, яка має гриф секретності, повинна бути розміщена в окремому, спеціально обладнаному приміщенню, яке встановлене відповідними приказами і інструкцією.

  • На короткостроковому зберіганню утримується тех. Зв. Поточного забезпечення, яка тимчасово не використовується по призначенню. Ця техніка розміщується в парках частини або підземних кладочках в повному комплекті і повністю готова до застосування.

  • На довготривале збереження закладається тех. зв. тільки першої і другої категорій, повністю укомплектована, справна і яка має запас ресурса не менше 50% від норми, установлена до чергового планового ремонта. Постановка на тривале збереження відбувається не пізніше місячного строку з дня поступлення техніки в частину і віддається наказом по частині. Постановка техніки на довготривале збереження і її освіження оформляється актом.

  • Довготривале збереження тех. зв., організується по командам окремо від техніки поточного використання таким чином, щоб до неї мали виключався доступ окремих осіб, а також осіб добового наряду.

  • Вся тех. зв., яка знаходиться на довготривалому зберіганню повинна бути законсервована. На кожен законсервований комплект техніки складається карточка консервації і технологічна карточка розконсервації і підготовки до використання, які зберігаються в поліетиленовому конверті, закріпленому за межами консервації. На однотипну переносну техніку створюється одна карточка консервації.

  • Розконсервація тех. зв. проводиться при знятті її з довгострокового зберігання, а також для проведення технічного обслуговування і перевірки технічного стану. В інших цілях розконсервація категорично заборонена. Проводиться на основі приказу в якому вказується найменування і заводські номера, строки проведення робіт, сили.

79. Підготовка до зберігання, зняття зі зберігання.

- При постановці ТЗв. На короткострокове зберігання проводиться ТО-1, незалежно від часу, який пройшов з моменту попереднього ТО. В процесі короткострокового зберігання відбувається щомісячний ТО-1

- При постановці ТЗв. на довгострокове зберігання проводиться ТО-2, незалежно від часу, який пройшов з моменту попереднього ТО. Крім того техніка, яка використовувалась не по призначенню повинна пройти час на наробок 20-30 год. і обкатку засобів пересування. Якщо техніка поступила безпосередньо із промислових підприємств, складів зв’язку в загерметизованому вигляді, то перевіряється тільки упаковка і показники індикатора вологи.

- ТО-1 при довгостроковому зберіганні відбувається щомісячно. В ТО-1 входить перевірка матеріалів консервації і показання індикатора вологості, присутність карточки консервації, технологічної карточки розконсервації і підготовки до використання по призначенню.

- Періодична перевірка ТО-2 призначається з врахуванням надійності конкретних типів техніки, умов зберігання, методів і способів консервації. На техніці, законсервованій методом нанесення захисного матеріалу, ТО-2 проводиться кожного року, при зберіганні на відкритій місцевості; і один раз на 3 роки, при зберіганні в сховищах і під завісах.

При ТО-2 відбуваються наступні основні роботи:

- розконсервація тех.зв.;

- контрольна наробка 20-40 год.;

- технічне обслуговування засобів зв’язку в об’ємі ТО-2;

- консервація

- документальне оформлення ТО.

- якщо в періоді зберігання відбулась зміна умов зберігання на 20 діб, повинна бути здійснена переконсервація.

- терміни здійснення ТО тех..зв., яка находиться на тривалому зберіганні, показуються в плані-графіку, який створюється на 5-8 років.

- на основі плану-графіка, складається річний графік ТО. Виписки із річного графіка

СК ………89

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]