Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SK_POVNISTYu_VSE.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
9.16 Mб
Скачать

50. Призначення, склад, можливості, пристрою аппс-92

В пристрої АППС-92 розміщені проміжні реле, які по команді із панелі керування АППС-93 приводять в дію виконавче високо частотне реле в комутаторах прийомних і передаючих антен. Тут розміщені блоки АППС-921, АППС-922. АППС-921 призначений для керування комутаторами передавальних і приймальних антен, механізмами підйому АЗИ і дискретними органами настройки ФАП на передній панелі блоку (рис.49.1) розміщені сітло діоди М1 та М2, три запобіжники і тумблери КПА. В склад блоку входять плати 921-1…921-4.

Плата 921-1 забезпечує включення механізмів підйому АЗИ

Плата 921-2 здійснюється включення прийомних і передавальних антен в місцевому і дистанційному режимах керування радіостанції.

Плата 921-3 формує імпульси напруги -27В, за допомогою яких відбувається запис або зброс(скид) настройки ФАП, а також служить для запам’ятовування і скиду настройки ФАП на десятій ЭПЧ. Три плати 912-4 здійснюють запам’ятовування і скид настройки ФАП на трьох ЭПЧ радіоприймача, кожна.

Блок АППС-922 являється випрямлячем, який забезпечує живлення ПНР. На передній панелі блока (рис. 49.1) розміщено 10 запобіжників.

51. Призначення, склад, можливості, пристрою аппс-93

Панель керування АППС-93 призначена для розміщення основних органів неоперативної і оперативної комутації, керування і контролю ПНР(за виключенням тумблерів САМОПРОСЛУШ.-ОТКЛ. і ВЕЕР-Р-151, регуляторів рівня само прослуховування і УРОВЕНЬ ЛУ. Розміщених на передній панелі блоку АППС-912, а також тумблера КПА (Д-40 V) на передній панелі блоку АППС-921). Органи управління і контролю панелі АППС-93 забесп. виконання чотирьох осн. операцій:комутації, керування, контролю і ведення службового зв’язку. Всі ОУ панелі об’єднані різними написами, найменування яких зобрж. в (таб.51.1)

Тип операції

Комутація

Керування

Контроль

Службовий зв’язок

Найменування надпису на панелі

Канали антени

Керування вид керування,АЗИ,

УРЧ-УМ,

Налаштування ФАП

Контроль звук

СЛУЖЕБНАЯ СВЯЗЬ

В центрі панелі керування (рис.51.1) під написом КАНАЛЫ знах. світлове табло і перемикачі, а також світлове табло БОРТ СЕТЬ і тумблер МОЩНОСТЬ АЗИ. За допомогою цих органів здійснюється комутація каналів на кінцеву апаратуру. Табло АБОНЕМЕНТ сигналізує про зайнятість каналу радіо зв’язку.

Справа під назв. УПРАВЛЕНИЕ, розміщена група органів керування, індикації, вкл. РСТ а також вибір робочих частот передачі прийому. Такі кнопки табло ПИТАНИЕ- для вкл. живлення РСТ,ВЫСОКОЕ- для вкл. високої напруги підсилення потужності,НАКАЛ-2 для вкл. попереднього накалу лампи підсил. потуж. Тумблери ПР-ПЕР і УКВ-КВ призначені для переходу РСТ із прийому на передачу при роботі ТГ ключем в симплексному режимі і виборі заданого діапазонна частот. Перемикачі ВОЛНЫ ПЕРЕДАЧИ, ВОЛНЫ ПРИЙОМА і кнопка ВКЛ. забесп. вкл. зарання підготовленої хвилі, а токож для установки єдиного часу і передачі службових команд при викорст. Р-016В. Рядом справа під заг. Написом АНТЕНЫ знах. кнопки для індикації і підкл. антен. ПРИЕМНЫЕ(УКВ,КВ),а також НАСТРОЙКА і СИМПЛ.- забесп. підкл. приймача до взбуджувача в режимі настройки узгоджуючого пристрою і підкл. антени до приймача до в симплексному режимі. Нижче зліва знаходяться ВЫД УПРАВЛЕНИЯ. РЕЖЫМ- призначений для вибору виду роботи РСТ. В правому верхньому куті АЗИ ПОЛОЖЕНИЄ –забес. керування положення АЗИ. Нижче АРН-УМ, кнопка ЗБРОС- відключення системи АРН підсилення потужності.

НАСТРАЙКА ФАП- за допомогою кнопок (НАСТ, ЗАПИСЬ і перемикачів ГРУБО, ТОЧНО,ПРЕДВ.) здійснюється настройка ФАП і запам’ятовування даної настройки. Напис ЗВУК, кнопка -СЛУХ КОНТР. контролює гучність, контроль слухових видів роботи.

У верхньому лівому куті АВАРИЯ(БК, ВОЗБ…) сигн. про несправність блоку. Нижче розміщений стрілочний індикатор,і прибор із градуюванням який забесп. підключення контролюючих кіл живлення ПНР, трактів передачі прийому.Ум і ФАП до індикатора. Тумблер КП-П-321, який підключає контролююче коло при передачі ТФ інф. до індикатора або до прибору П-321.

Функціональна група ОУ СЛУЖЕБНАЯ СВЯЗЬ кнопки(РРС 2К, СЛ.1… ) Під гравіровкою ВИЗОВ(ПК,СА,˜60В) Нижче яких розміщені кнопки ВЫЗОВ і ОТБОЙ- прзн. для посилки тонального (вызова) і (отбоя). Перемикач ВЫБОР ТЧ (Гц) із положеннями (ОТК. 1200…) - призначених для вибору частоти селективного визову при викр. апаратури ГГС ВЕЕР. РС- кнопка призначенна для підключення гарнітури начальника радіостанції до входів і виходів РС Р-105М

Під кришкою розміщений неоперативний комутатор із апаратурою і блоками радіостанції приведени на рис.51.2.

РИС.51.1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]