Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SK_POVNISTYu_VSE.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
9.16 Mб
Скачать

67.Освидетельствование і категорювання техніки зв’язку(тз).

Освидетельствование проводиться при: поступлені в частину, при складанні рекламаційних актів, при знаходжені на зберіганні більше 12 р.,по вироблені ресурса, при аварійних покодженнях. Для засвідчення назначається комісія із посадових осіб. Комісія провіряє:комплектацію, тех.стан,оприділяє фактичний час знаходження в експлуатації,число проведених планових ремонтів,складає акт(рекламаційний,прийомний,тех. стану), визначає категорію.

Категорювання тех. зв’язку та АСУ назв. облікова характеристика, яка встановлюється в залежності від фактичного стану необхідності проведення ремонту і даних для списання. Існує 1-5 категорій, за виключенням пристроїв ТЗ, які ремонтуються агрегатним методом,для них 1,2,5 категорії. Освидетельствование ТЗ і АСУ яка виробила свій міжремонтний ресурс для списання, проводиться як правило при ТО-2, або при тех. яка знаходиться на довготривалому зберіганні більше 12 р. при плановій пере консервації. Якщо під час ТО-2 тех. характ. відповідають нормам то термін експлуатації продовжується наказом командира до чергового ТО-2.

Перехід із І в ІІ категорію проводиться після закінчення гарантійного терміну наказом командира частини. Перевід із 3,4,5 категорії при проходженні термінів експлуатації на основі актів тех. стану після підтвердження командира частини. ТЗ і АСУ, яка пройшла середній або кап. Ремонт переводиться в 2 категорію. При зміні категорії або продовження термінів експлуатації робиться запис в формулярі де № і дата. Запис завіряється підписом ЗКЧ. Також робиться відмітка в плані експлуатації та ремонту. В плані графіку тех. стану. В акті проведення ТО-2.

68.Списання техніки зв’язку(тз) по актам технічного стану.

Списання ТЗ і АСУ в тому числі і учбової, планується на календарний рік відповідними органами забезпечення тех. з урахування: забезпечення комплектації військ, швидкого поступлення тех., заявок на необхідність заявок. Списання проводиться по акту тех.стану. або по інспекторському свідоцтві.

По актам тех. стану списується апаратура ТЗ і АСУ: Яка знаходиться в неприродному стані в процесі експлуатації або збереження. Втрачена за яку отримані засоби (средства) від посадових осіб. Голова і члени комісії підписують акт списання, а також особа яка підтверджує акт списання відповідають перед законом за списану тех. Акт в 2 екземплярах підпис начальника частини. із прохання про списання і підписом органу забезпечення із короткими вказівками списання і вик апаратури після списання. Після чого один екземпляр іде в частину і інший в депо яке утвердило списання.

Акт технічного стану не повинен мати секретної інформації, при необхідності відображаються у секретному формулярі. Також при даються загальні формуляри(паспорта) оформлені на день оформлення актів завірені підписами посадових осіб або печаткою. До актів додаються свідчення ремонтного органу(про їх не пригідність)

Для списання обр ТЗ і АСУ оформляється єдиний акт, в якому сказано стан кожного об’єкту. На ТЗ і АСУ поставлену в частину без формулярів також оформляється один акт.

Втрачена тех. , а також достроково виведене із строю, списується на осн. наказу командира частини, із карточок обліку і записується книгу обліку втрат і в книгу не достатків,основним по цім книгам є безпосередньо свідоцтво.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]