Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SK_POVNISTYu_VSE.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
9.16 Mб
Скачать

52. Дуплексно телефонний радіозв’язок з гарнітури пнр

У цьому випадку перемикачі на панелі керування необхідно встановити в наступні положення:

Наименование переключателя

А1

РЕЖИМ

Вид управления

В1,ТГ-1,ТГ-2,СА

Необходимое положение

ПНР

ДУПЛ.

МЕСТН.

ОТКЛ.



На абонентському комутаторі АППС-11 перемикач АБОНЕНТЫ СА встановити в положення ОТКЛ.

Тоді при натиснутій тангент (передача) гарнітури ПНР сигнал від мікрофона через лінійний підсилювач, нормально розімкнуті контакти реле К1, КЗ, нормально замкнуті контакти реле К9 ... К17, регулятор рівня, перемикач ЛУ надходить на телефонний вхід верхній бічній смуги збудника "ЛАЗУРЬ" . Рівень подається сигналу може бути перевірений (перемикач КОНТРОЛЬ потрібно поставити в положення ПЕР.А1).

Сигнал верхній бічній смуги, прийнятий приймачем, проходить через нормально розімкнуті контакти реле К1, КЗ в плату 911-2, перемикач А1, нормально замкнуті контакти реле К9 ... К17 в платі 912-1, телефонний підсилювач з регулятором гучності (плата 912 - 2) на телефони гарнітури. Якщо тумблер ГР включений, то прослуховування прийнятого сигналу може вестися на гучномовець. Рівень сигналу може бути встановлений по приладу контролю (перемикач КОНТРОЛЬ повинен бути поставлений у становище Пр. А1).

53. Симплексно- телефонний радіозв'язок з винесеного телефонного апарату та-57

У цьому випадку перемикачі на панелі управління повинні бути поставлені в такі положення:

Наименование переключателя

А1

РЕЖИМ

Вид Управления

В1,ТГЧ,ТГ-2,СА

Необходимое положение

ДОП

Симпл. 2ПР

МЕСТН.

ОТКЛ.

На абонентському комутаторі АППС-11 перемикач АБОНЕНТЫ СА встановити в положення ОТКЛ, На неоперативному комутаторі гнізда ДОП.ЛИН, і ДОП, повинні бути з'єднані чотирьох-штирьковою комутаційною колодкою.

При встановленні перемикача А1 в положення ДОП, спрацьовують реле K1, К2 в платі 911-3, а при установці перемикача РЕЖИМ в положення СИМПЛ.2ПР. - Реле КЗ, К4, Таким чином дпух-проводова додаткова лінія виявляється підключеною через конденсатори С1 і С2 до рухомих контактів реле К5 і К6.

При натисканні тангент на винесеному телефонному апараті обмотки реле К5, К6 і реле К9 отримують живлення від джерела ± 60 В і реле спрацьовують. При спрацьовуванні реле К5 і К6 їхні контакти підключають модулюючу напруга від мікрофона винесеного апарату через А1 на телефонний вхід збудника " ЛАЗУРЬ ". При спрацювання реле К9 подається живлення на обмотку реле К10, яке спрацьовує і своїми контактами подає команду (корпус) на відмикання збудника і підсилювача потужності передавача, тобто на перевід радіосигнали пристрою в режим випромінювання.

П ру відпусканні тангент на винесеному телефонному апараті реле К5, К6 і К9 знеструмлюється і двухпроводна лінія через контакти срабатывающих реле КЗ, К4, через перемикач А1 під'єднується до телефонного виходу верхньої бічної смуги приймача Р-160П. Прийняті приймачем сигнали подаються на телефони мікротелефонних трубки винесеного апарату . Оскільки реле К9 при відпусканні тангенти апарату знеструмлюється, то збудник і підсилювач потужності замикаються і радіостанція переходить в режим прийому.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]