Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проект Профсп_лки 1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
727.55 Кб
Скачать

Порядок здійснення соціального діалогу при розробці проектів законів, інших нормативно-правових актів

1.

Мінінфраструктури у разі розроблення проекту закону, іншого нормативно-правового акта (далі – проект акта) із соціальних, економічних і трудових відносин забезпечує представникам Профспілок:

  • можливість ознайомлення з проектом акта;

  • розгляд пропозицій та зауважень до проекту акта;

  • включення представників Профспілок до складу робочої групи з розроблення проекту акта (у разі її утворення).

У разі утворення робочої групи з розроблення проекту акта (комісії, авторського колективу тощо) Мінінфраструктури інформує Спільний представницький орган Сторони профспілок (далі – СПО) про суть проекту з обґрунтуванням доцільності його прийняття та строків підготовки.

СПО надає у тижневий строк після отримання відповідного повідомлення Мінінфраструктури пропозиції стосовно своїх представників до складу робочої групи.

Про прийняте рішення Мінінфраструктури інформує СПО.

2.

Мінінфраструктури надсилає проекти актів із зазначенням строку подання пропозицій і зауважень до СПО (на паперовому та електронному носіях інформації чи електронною поштою).

3.

Проект акту, надісланий Мінінфраструктури голові СПО, розглядається у десятиденний строк з дати отримання, а у виняткових випадках за домовленістю Сторін у більш стислий строк.

4.

У разі, коли СПО не надіслала свої пропозиції щодо проекту акта в установлений строк, проект вважається узгодженим.

5.

Мінінфраструктури розглядає пропозиції та зауваження СПО і, за наявності істотних розбіжностей, проводить із уповноваженими представниками Профспілок узгоджувальні процедури (консультації, наради, робочі зустрічі тощо) для врегулювання цих розбіжностей у позиціях Сторін.

Додаток № 10

до галузевої угоди на 2012–2014р.р.

Порядок проведення консультацій

1.

Консультації проводяться Мінінфраструктури та Спільним представницьким органом Сторони профспілок (далі – СПО) (далі – Сторони) у разі необхідності оперативного врегулювання питань соціально-трудових відносин, які є предметом цієї Угоди і колективних договорів.

2.

Будь-яка Сторона має право ініціювати проведення консультацій, які повинні розпочатися протягом п’яти днів після внесення відповідної пропозиції.

3.

Порядок проведення консультацій визначається у кожному конкретному випадку за домовленістю Сторін.

4.

Тривалість проведення консультацій визначається за згодою Сторін, але не повинна перевищувати 14 календарних днів.

5.

Після завершення консультацій остаточні рішення приймаються в межах повноважень кожної із Сторін з урахуванням пропозицій учасників консультацій.

Додаток № 11

до галузевої угоди на 2012–2014р.р.