Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проект Профсп_лки 1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
727.55 Кб
Скачать

Положення про міжнавігаційну (міжрейсову) частково оплачувану відпустку

Це положення розроблено відповідно до статей 4 і 23 Закону України «Про відпустки» з метою закріплення кадрів та соціального захисту Працівників Підприємств у міжнавігаційний і міжрейсовий періоди.

Положення встановлює право Працівників на міжнавігаційну (міжрейсову) частково оплачувану відпустку, визначає умови, порядок її надання та оплати.

Право на міжнавігаційну (міжрейсову) відпустку мають Працівники, які знаходяться у трудових відносинах з Підприємством на підставі трудового договору (контракту).

1.

Міжнавігаційна (міжрейсова) відпустка та її тривалість.

1.1.

Міжнавігаційна (міжрейсова) відпустка надається Працівникам в міжнавігаційний і міжрейсовий періоди на термін не більше 3-х місяців за умови використання щорічної основної і додаткових відпусток, передбачених Законом України „Про відпустки” та використання підсумованих днів відпочинку (для Працівників плавскладу) в повному обсязі.

2.

Порядок надання міжнавігаційної (міжрейсової) відпустки.

2.1.

Міжнавігаційна (міжрейсова) відпустка надається Працівникові на підставі його особистої заяви, довідки служби (відділу) кадрів про використання відпусток, підсумованих днів відпочинку в повному обсязі та за погодженням з профспілковим комітетом Підприємства.

2.2.

Відкликання з міжнавігаційної (міжрейсової) відпустки допускається за згодою Працівника і оформлюється відповідним наказом по Підприємству.

3.

Оплата міжнавігаційної (міжрейсової) відпустки.

3.1.

Оплата міжнавігаційної (міжрейсової) відпустки провадиться з прибутку, що залишається у розпорядженні Підприємства.

3.2.

Розмір часткової оплати міжнавігаційної (міжрейсової) відпустки встановлюється у колективному договорі, виходячи з мінімального розміру заробітної плати, законодавчо встановленого в Україні, пропорційно кількості наданих днів відпустки.

3.3.

У разі звільнення Працівника з будь-яких підстав, міжнавігаційна (міжрейсова) відпустка не надається і не компенсується.

Додаток № 8

до галузевої угоди на 2012–2014р.р.

РЕКОМЕНДОВАНИЙ

перелік заходів та засобів з охорони праці для включення в комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативів безпеки і охорони праці, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання випадків виробничого травматизму, професійного захворювання та пожеж

1.

Модернізація технологічного, вантажопідйомного, транспортного та іншого виробничого устаткування з метою приведення його у відповідність до вимог нормативно-правових актів з охорони праці (модернізація, установлення блокуючих устроїв, що виключають можливість пуску двигунів суднових і берегових механізмів при включеному ручному приводі).

2.

Впровадження в умовах діючого виробництва систем автоматичного і дистанційного керування технологічними процесами і виробничим обладнанням, систем автоматичного контролю і сигналізації про наявність (виникнення) небезпечних або шкідливих виробничих факторів та пристроїв аварійного вимкнення обладнання чи комунікацій у разі виникнення небезпеки для працівників (установлення аналізаторів концентрації шкідливих газів і пару).

3.

Розробка, виготовлення та монтаж нових, більш ефективних інженерно-технічних засобів охорони праці (впровадження в умовах діючого виробництва автоматизованих інформаційних систем охорони праці, систем аналізу та прогнозування аварійних ситуацій, відповідного програмного забезпечення та електронних баз даних з охорони праці).

4.

Реконструкція систем природного та штучного освітлення з метою досягнення нормативних вимог освітленості виробничих, адміністративних, санітарно-побутових приміщень, робочих місць, проходів, аварійних виходів тощо (освітлювання районів якірно-швартовних операцій на суднах і причалах).

5.

Розробка, виготовлення (придбання) і монтаж нових, реконструкція існуючих систем вентиляції та аспірації, пристроїв, які вловлюють пил та газ, установок для кондиціювання повітря у приміщеннях діючого виробництва та на робочих місцях, зокрема в замкнутих простірах (у кабінах керування портальних, суднових та інших кранів).

6.

Здійснення конструктивних рішень і заходів, які забезпечують на діючому устаткуванні виключення або зниження до регламентованих рівнів шуму, вібрації, пилу, ультразвуку, шкідливих випромінювань та інших шкідливих факторів.

7.

Впровадження устаткування і пристосувань, які забезпечують контроль стану ізоляції в електроустановках, їх відключення у випадках ушкодження ізоляції, використання безпечної напруги при виконанні робіт у небезпечних або особливо небезпечних приміщеннях (умовах), реалізація інших заходів, спрямованих на захист працівників від поразки електричним струмом (установка обмежників холостого ходу на електричних зварювальних трансформаторах).

8.

Виконання робіт щодо застосування спеціальних кольорів і знаків безпеки відповідно до правил і стандартів безпеки праці на морському транспорті в портах і на судноремонтних заводах.

9.

Використання спеціальних механізмів і пристосувань, які забезпечують зручне і безпечне виконання робіт на висоті (устрій для кріплення карабіна страхувального пояса в місцях виконання робіт на суднах, пов'язаних з небезпекою падіння з висоти).

10.

Вжиття заходів щодо усунення безпосереднього контакту працівників з небезпечними, отрутними та шкідливими для здоров'я речовинами та матеріалами, виведення персоналу з небезпечних зон (шляхом впровадження засобів механізації, дистанційного керування, надійної герметизації устаткування тощо).

11.

Перепланування (реконструкція) виробничих приміщень з метою дотримання діючих норм з охорони праці при розміщенні устаткування, робочих місць, місць складування вантажу, вантажозахватних пристроїв, знімних вантажозахватних пристроїв та засобів укрупнення, забезпечення належних проходів і габаритних розмірів.

12.

Реконструкція існуючих систем опалення, теплових, водяних або повітряних завіс, інших установок для обігріву (охолодження) з метою приведення температурного режиму у виробничих, адміністративних, санітарно-побутових приміщеннях і на робочих місцях до встановлених нормативів.

13.

Впровадження безпечних і нешкідливих для здоров'я способів транспортування вантажів, сировини і матеріалів замість ручних трудомістких операцій.

14.

Вжиття заходів щодо приведення санітарно-побутових приміщень Підприємств, суден у відповідність до чинних санітарних правил.

15.

Створення на діючих об'єктах нових або реконструкція наявних місць організованого відпочинку, а також місць укриття при роботах на відкритому повітрі.

16.

Створення кабінетів, пересувних лабораторій, стендів з охорони праці, придбання наочних посібників, вимірювальних устроїв та інших пристосувань, пов'язаних з вирішенням питань охорони праці.

17.

Розробка проектів положень, інструкцій, інших актів з охорони праці, діючих на підприємстві, їх тиражування, придбання нормативно-правових актів і літератури з охорони праці та забезпечення ними працівників підприємства.

Додаток № 9

до галузевої угоди на 2012–2014р.р.