Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проект Профсп_лки 1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
727.55 Кб
Скачать

Vіі. Робота з молоддю.

Роботодавці зобов’язуються:

7.1.

Спрямовувати зусилля на дотримання та розширення прав і гарантій молодих Працівників щодо соціально-економічного захисту, професійного зростання, гідного рівня заробітної плати.

7.2.

Організовувати навчання, стажування та обмін досвідом молодих фахівців Підприємств в профільних учбових закладах та на аналогічних підприємствах за кордоном з метою підтримання світового освітнього рівня національних фахівців та технічного і технологічного рівня вітчизняних Підприємств.

7.3.

Забезпечувати укладання договорів між учбовими закладами та Підприємствами про співробітництво, зокрема щодо організації практики для студентів, розроблення механізму надання гарантованого першого робочого місця.

7.4.

Відновити інститут наставництва, зокрема закріпляти за молодими робітниками наставників із складу висококваліфікованих кадрових робітників.

Профспілки зобов’язуються:

7.5.

Здійснювати громадський контроль за працевлаштуванням молоді, створенням їй належних умов для адаптації у трудових колективах, підвищення кваліфікації та професійної майстерності, задоволення її культурно-освітніх та оздоровчих потреб.

7.6.

Здійснювати навчання молодіжного профспілкового активу за напрямками профспілкової діяльності. Разом з Роботодавцями проводити форуми, конференції, зльоти, семінари з актуальних проблем молодіжного руху.

7.7.

Узагальнювати і розповсюджувати досвід роботи з молоддю на Підприємствах.

Сторони зобов’язуються:

7.8.

Забезпечувати підвищення рівня правової освіченості молоді шляхом надання юридичних консультацій на Підприємствах, в першу чергу, з питань трудового, цивільного та житлового законодавства.

7.9.

Проводити професійні конкурси серед молоді („Кращий докер”, „Кращий матрос”, „Кращий верстатник, тощо.)

7.10.

З метою залучення та закріплення на виробництві молодих Працівників, забезпечити включення до колективних договорів зобов’язання щодо виділення молоді та молодим сім’ям кредитів та позик на будівництво, реконструкцію чи придбання житла, товарів довгострокового користування, компенсацію витрат на навчання та професійну підготовку.

7.11.

Організовувати та популяризовувати молодіжний туризм та масовий відпочинок.