Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zvit.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
1.62 Mб
Скачать

Завданнями, що стоять перед підприємством є:

- задовільнити зростаючий попит на продукцію "Глобинський м'ясокомбінат". Для цього планується розширення виробництва шляхом закупівлі додаткового виробничого обладнання, побудови нових виробничих споруд, збільшення обігових коштів.

- покращити маркетингову функцію підприємства. Для цього планується виведення нового бренда високоякісної продукції, проведення рекламних акції пізнавального характеру.

- забезпечити стабільну високу якість виробляємої продукції шляхом

впровадження додаткових методик контролю якості на підприємстві.

Склад і структура управління "Глобинський м'ясокомбінат"

Генеральний директор

Фінансовий директор

Директор виробництва

Заступник директора з виробництва

Головний інженер

Головний технолог

Головний бухгалтер

Економічні показники: рентабельність з основних видів овить 230 тис. кВт на місяць.ок сервісних центрів по ремонту.

к роботи допоміжних підрозділів здійсготової продукції складає 3,7 – 4 %. Матеріальне заохочення працюючих становить їхня зарплата. Підприємство постійно вдосконалює матеріальну базу (придбання сучасного обладнання, автомобілів).

У планах "Глобинський м’ясокомбінат" - відкриття власних представництв у обласних центрах України, збільшення клієнтів дрібно-оптового відділу, розширення мережі власних торгових точок у місті Києві та області.

2. Забезпечення підприємства енергоносіями та водою

2.1. Постачання електроенергії

Електроенергія з напругою 1000 кВ надходить від мережі «Київенерго» до трансформаторів, де перетворюється з 10 до 0,4 кВ, для світлової та освітлювальних мереж.

Персонал, який обслуговує електросистему на підприємстві (трансформатори, розподільчі щити). Кожен рік проходять навчання та здають екзамени.

На відміну від інших м’ясопереробних підприємств на Глобинському м’ясокомбінаті використовують п’ятипровідну систему електропостачання.

Щорічно перевіряється контур заземлення і технічний стан. Використовуються захисні заходи для персоналу, як індивідуальні так і допоміжні.

Потреби в електроенергії становить 230 тис. кВт на місяць.

2.2. Постачання пари

Структура теплозабезпечення підприємства і цехів: власна котельня відсутня, вода до перетворення в пару надходить з «Дніпровської Плодоовочевої бази» під тиском 0,6 МПа. Тиск пари, який використовується на м’ясокомбінаті приблизно дорівнює 0,4 МПа.

2.3. Водопостачання

Вода надходить на підприємство з Дніпровської плодоовочевої бази. Санітарний та технічний контроль якості води проводиться постачальником. Характеристика джерел водопостачання згідно експлуатаційних норм від Кременводоканал. Витрати води на технологічні та санітарно-технічні потреби коливається в межах 1800-2000 м3.

2.4. Постачання холоду

Основними споживачами холоду на м’ясокомбінаті є локальні холодильні установки фреонового типу. Тип холодоагенту, який використовується – фреон.

На підприємстві використовується компресор, камери охолодження і заморожування, кондиціонери.

2.5. Постачання стисненого повітря і вакууму

На «Глобинському м’ясокомбінаті» основними постачальниками стисненого повітря є комплексні компресори, а вакуум здійснюється за рахунок вакуумного насосу, який знаходиться біля кожного агрегату, якщо це передбачено технологією.

2.6. Допоміжні підрозділи

На «Глобинському м’ясокомбінаті» є декілька складських приміщень, гаражів, тарних майстерень, механічних майстерень. Зв’язок роботи допоміжних підрозділів здійснюється безпосередньо з роботою основних цехів.

Роботи, які виконують з поточного, профілактичного і капітального ремонту основного і допоміжного обладнання, відбувається за рахунок сервісних центрів по ремонту.

2.7. Охорона довкілля

Головним екологічним документом на підприємстві є: „Поточний план роботи з питань охорони навколишнього природнього середовища» на 2010 рік ПП ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат» в часності охорони атмосферного повітр’я та водних ресурсів, який змінюється, доповнюється щороку.

Викиди : стаціонарні і пересувні джерела (авто, які працюють на газу, бензині, солярці – перевіряються 1 раз в квартал на токсичність, талон, регулювання).

Стаціонарні викиди:

- термічна обробка (спалювання щепи листяних порід). Проходять через механічний і водяний фільтри (для збирання смол) –контролюється 1 раз на рік.

- дозволено використання фреону і ним займається організація, яка має на це ліцензію.

- викидів сірки, азоту, фтору, хлору, СО2 немає.

Забруднена вода безпосередньо у водоймища не потрапляє, існує мережа каналізацій.

Але в цілому стічні води від м`ясоперероблюючого корпусу включають побутові, виробничі стоки, а також незабруднені виробничі води, що надходять від охолодження компресорів холодильних установок, котельні. Після охолодження ці води використовують в оборотній системі. Побутові води є малоконцентровані й розбавляють технологічні стоки.

Виробничі стічні води м'ясокомбінатів ставляться до категорії висококонцентрованих за вмістом органічних забруднень, що не тільки не дозволяється скидати їх у водні об'єкти, але й передавати на комунальні й навіть власні спорудження біологічного очищення без попередньої обробки.

Виробничі стоки підприємства повинні бути піддані локальному (первинному) очищенню на території підприємства. Цим досягається захист каналізаційних мереж від засмічення.

До методів локального очищення жиромістких стічних вод ставляться: механічні, хімічні, фізико-хімічні, електрохімічні,електро-фізичні.

До складу споруджень механічного очищення входять: ґрати із прозорим 10-20 мм, пісколовки, жироловки й відстійники.

Для виділення жиру зі стічних вод використовуються горизонтальні жироловки. Ефект затримки жирів у зазначених жироловках у межах 40-50% при тривалості відстоювання 30 хвилин.

Виконуються аналізи на предмет забруднюючих речовин в стоках „Еколог.Київ водоканалом” – за договором – 1 раз в місяць.

Всі ці відходи, за договором, забираються «Сквирським ветсанутиль заводом», який має ліцензію на їх переробку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]