Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zvit.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
1.62 Mб
Скачать

Якісне м'ясо можна отримати тільки в результаті правильного харчування тварин

Раціон тварин. Обов'язковими є кукурудза, соєва олія, соняшниковий і соєвий шрот — непресована макуха, що залишилася після віджиму олії, але пройшла термообробку. Там немає вже шкідливих у значних дозах алкалоїдів. Це все білконоси природного походження. Обов'язково додається крейда. Отримують поросята й вітамінно-мінеральну добавку «Премікс», але в суворо визначених дозах — 1,5—2 відсотки на кожен кілограм ваги тварини. Для кожної вікової групи поросят розробляється свій раціон. Говорячи термінологією людей, вони отримують науково збалансоване харчування. Особливим доглядом оточують у комплексі поросних свиноматок. Кожна з них із закріпленим у вусі чипом потрапляє в паркод — окреме стійло, яке підключене до комп'ютера, на який поступає інформація з чипа. Оператор слідкує, чи з'їла тварина свою добову норму, чи витриманий раціон, розроблений технологом, чи свинка вирішила сісти на дієту. Якщо помічає, що в майбутньої матері поганий апетит, відразу ж повідомляє ветеринарного лікаря. До речі, й УЗД свинкам роблять на початку вагітності. Думаю, від такого піклування про здоров'я не відмовився б і дехто з людей. Зараз у Глобинському свинокомплексі знаходиться 11,5 тисячі поголів'я свиней. До кінця року цю цифру планується підняти до 120 тисяч. У перших числах липня сюди буде завезено 30 кнурів. Повинно бути 4200 основних свиноматок. Якщо помножити на два опороси в рік, приблизно по 10,5—11 поросят щоразу, то виходить вражаюче число.

Дбають у Глобинському свинокомплексі не лише про тварин, а й про тих, хто там працює. Тут є по-сучасному обладнані чоловічі й жіночі роздягальні, де люди миються, проходять санацію в кінці робочого дня. Також до послуг співробітників — їдальня зі смачними стравами. Про те, що умови праці справді задовольняють людей, свідчить і той факт, що практично всі спеціалісти, які приходять сюди на стажування, залишаються тут працювати. Завдяки комплексу на Глобинщині появилися робочі місця. Автобуси безкоштовно возять працівників з усього району за 30—50 км. За штатом на сьогодні тут числиться 62 особи. Це не враховуючи будівельників, яких аж ніяк не менше. Поступово облагороджується й територія. Хоч скрізь щось будується, ремонтується, та біля деяких корпусів уже квітують розкішні троянди. Спеціалісти Глобинського свинокомплексу впевнено дивляться в майбутнє.

На сьогодні Глобинський свинокомплекс ще не може повністю забезпечити м'ясокомбінат своєю сировиною, але 50—60% свинини він уже дає на переробку. Та враховуючи стратегічне мислення й активність засновника групи «Глобино», у недалекому майбутньому комбінат використовуватиме тільки м'ясо власноруч вирощених свиней. А це значить, що воно завжди буде якісним, свіжим, а не мороженим роками у холодильних камерах за кордоном. На Глобинському м'ясокомбінаті розуміють, що настав час думати не лише про прибутки будь-якою ціною, а й дбати про покупця, якого сьогодні можна привабити лише якісними виробами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]