Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1 курс 2010-2011.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
26.09.2019
Размер:
254.46 Кб
Скачать

Тема 5. Реклама, стимулювання збуту та зв’язки з громадськістю

Завдання 1. Розробіть концепцію упаковки для морозива вищого гатунку. Ключові слова: дитина, дитинство, іграшка, дорослі покупці, спогади, ціновий діапазон.

Завдання 2. Сформулюйте концепцію сучасної упаковки для згущеногомолока.

Завдання 3. Придумайте назву для товариства з обмеженою відповідальністю. Напрям діяльності: виробництво та реалізація хлібобулочних виробів і печива в мережі власних торгівельних точок.

Завдання 4. Розробіть концепцію фірмового стилю випускної кафедри маркетингу вищого навчального закладу.

Ситуація 1.

Власники невеликого магазину жіночого одягу в невеликому українському містечку, розташованому в курортній зоні, розробили систему маркетингової інформації для свого підприємства в надії збільшити прибутки. Спроба організувати її не призвела до бажаного результату. В чому можуть бути причини негативного результату?

Завдання 1. Складіть радіоповідомлення, що рекламує товар, виготовлений вашим підприємством (фірмою) або виберіть його з таблиці згідно вашого варіанту.

Таблиця 1

Номер варіанта

ТОВАР

1

Телефонний апарат

2

Хліб

3

Авторучка кулькова

4

Годинник настінний

5

Записна книжка

6

Термос

7

Стілець

8

Самовар

9

Аудіо диск

10

Телевізор

  • При складанні тексту рекламного радіоповідомлення слід пам'ятати наступні правила:

– радіоповідомлення повинне бути коротким;

– починайте рекламне радіоповідомлення з основної комерційної ідеї або задума, пов’язавши споживацьку вигоду з винятковістю товару;

– з самого початку враховуйте мотив особистої вигоди слухача. Пер ніж сказані слова, необхідно привернути увагу потенційних споживачів продукції вашого підприємства (фірми);

– концентруйте увагу на одній темі. Краще до кінця розвинути одну думку, закріпивши її повторенням, ніж зачіпати декілька ідей. Зважаючи на обмеженість часу докладна технічна інформація часто є недоречною;

– мисліть зоровими образами, пам'ятайте про те, що ілюстрації і заголовок є невід’ємними одна від одної;

– робіть рекламу простіше (що особливо важливе для радіо);

– доказуйте свої твердження конкретно і докладно, уникаючи загальних міркувань;

– розмовляйте один на один, адресуючи своє звернення окремій конкретній особі, а не натовпу;

– дотримуйтеся заданого курсу, ведучи за собою слухача від етапу до етапу;

– старайтесь відшукати щось несподіване;

– шукайте тему, що повторюється , постарайтеся дати щось таке, завдяки чому вас запам'ятають;

– говоріть привітно, демонструючи справжній інтерес і турботу;

– використовуйте ритміку мови, користуючись короткими реченнями, простими структурами, мінімальною кількістю умовних речень, словами, які легко вимовляти і сприймати на слух;

– будьте самим собою, щоб у всьому відчувалася ваша особистість;

– рекламне радіоповідомлення може мати різні форми: призначатись для читання одним диктором, двома або представляти собою міні-спектакль;

– створюючи оголошення, не забувайте про кінцевий результат, розрахований на передачу слухачам закладеного в рекламі значення.

Завдання 2. Складіть звернення прямої поштової реклами на товари (роботи, послуги), що виробляються вашим підприємством (фірмою).

При складанні звернення прямої поштової реклами необхідно пам'ятати, цей вид реклами займає третє місце по рівню витрат після реклами в газетах і на телебаченні, а за різноманітністю форм вона займає провідне місце. Пряма поштова реклама може бути у формі поштової картки, листа, проспекта, великоформатної листівки, брошури, листівки, каталога, плаката, календаря.

При обігу прямої поштової реклами слід знати наступні правила:

1. Чітко визначайте мету. Чи зацікавлені ви в отриманні великої кількості запитів або ваша мета – отримання запитів якісного порядку.

2. Перевірте правильність адреси і те, що списки, якими Ви користуєтеся, дійсно підходять для вашого товару (робіт, послуг).

3. Зверніть увагу на те, яке велике (якщо взагалі є) в списках дублювання імен, який відсоток повторних замовлень по кожному списку, як краще звернутися до адресата (за посадою або прізвищем ?) і ін.

4. Пересвідчитесь щ о в тексті дійсно йде мова про вигоду вашого товару (робіт, послуг).

5. Пристосовуйте макет і текст звернення до специфіки свого ринка, неврахування цієї вимоги може згубно позначитися на реакції у відповідь.

6. Полегшуйте потенційному покупцю можливість зробити дію, бо пряма поштова реклама – це засіб, що має на меті дію.

7. Знову і знову повторюйте своє звернення, бо якщо звернення вірне з точки зору ринка і потенційних потреб (покупців), воно повинне принести очікувані результати і т.д.

При роботі над оголошенням прямої почтової реклами на ваш товар (роботи, послуги) слід врахувати, що текст оголошення може бути довгим або коротким, великим або маленьким, простим або помітним, особистісним або безособистісним.

Після того, як складене звернення прямої почтової реклами на товар (роботи, послуги), що виробляється вашим підприємством, (фірмою), зачитайте його перед групою слухачів і перевірте, який вплив на них воно спричинило, чи привернуло чиюсь увагу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]