Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1 курс 2010-2011.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
26.09.2019
Размер:
254.46 Кб
Скачать

Звіт про практику складають за наступними модулями: модуль 1. Ознайомлення з організацією маркетингу на підприємстві

Модуль проводиться за наступними темами:

Тема 1. Формування попиту і стимулювання збуту на підприємстві

Вивчення процесу формування попиту на продукцію підприємства, ознайомлення з основними поняттями і методами збуту, визначення основних засобів стимулювання збуту; обґрунтування каналів розподілу продукції та збутової політики підприємства.

Тема 2. Формування товарного асортименту підприємства

Формування системи знань про методи і процеси планування продукту в маркетинговій діяльності підприємства; ознайомлення з процесом розробки товарів та послуг, поняттям ринкової новизни, методами визначення конкурентоспроможності, планування та розробки продукції, упаковки, товарної марки.

Тема 3. Основи формування цінової політики підприємства

Ознайомлення з маркетинговими процесами ціноутворення на підприємстві, основними принципами ціноутворення, організації цінової політики та практичними аспектами управління ціною на різні категорії товарів на підприємстві. Формування системи знань про структуру цін, їх класифікацію та фактори ціноутворення.

Тема 4. Маркетингова комунікаційна діяльність на підприємстві

Визначення суб’єктів та об’єктів рекламної діяльності підприємства, форм та засобів реклами, вивчення методики розробки бюджету рекламної кампанії підприємства та її значення у маркетингу. Формування системи знань про цілі рекламної кампанії, її об’єкти, носії та ступінь обхвату ринку.

Тема 5. Формування та функціонування служби маркетингу на підприємстві

Ознайомлення з основною документацією служби маркетингу підприємства, процесом та основними критеріями підбору кадрового складу служби, основними функціями керівників служби маркетингу та принципами їх взаємодії з іншими працівниками апарату управління підприємства. Знайомство з процесами формування та функціонування служби маркетингу на підприємстві, виявлення основних стратегічних напрямків їх діяльності.

Модуль 2. Введення в практичний маркетинг. Розв’язання ситуаційних задач

Вивчення цього модуля базується на формуванні системи знань про сутність і зміст маркетингу як філософії підприємницької діяльності в умовах ринкової економіки і конкуренції. Основними завданнями модуля є ознайомлення з основними поняттями, системами і алгоритмами маркетингу, набуття практичних навичок розв’язання конкретних маркетингових завдань, формування вмінь творчого пошуку та креативного мислення при вирішенні проблем організації маркетингу на підприємстві та прийнятті управлінських рішень.

Розв’язання ситуаційних задач проводиться за наступними темами:

Тема 1. Маркетингове середовище

Ситуація 1. Політичне середовище може здійснити сильний вплив на маркетингові плани фірми. З огляду на останні події політичного середовища, подумайте над наступним:

Назвіть ті галузі промисловості, на маркетингові плани й стратегії яких найбільш імовірний вплив політичного середовища.

Назвіть можливі стратегії для кожної з названих галузей, які допоможуть адаптуватися до змін у політичному житті.

Чи можна передбачити зміни в політичному середовищі? Як фірма має планувати свою діяльність в умовах невизначеності в політичному середовищі?

Ситуація 2. Великий виробник алкогольних напоїв планує випустити «безалкогольний напій для дорослих» – соціально обґрунтований замінник міцніших напоїв. Новий напій коштує дешевше й практично не містить алкоголю. Які фактори культурного середовища можуть вплинути на успіх цього товару?

Ситуація 3.

Враховуючи досвід фірми Coca-cola, яку пораду ви могли б дати виробникам та продавцям іграшок стосовно проведення маркетингового дослідження в період новорічного і різдвяного розпродажів? Які фактори є найважливіші для того, щоб дослідження мали користь. Яку форму дослідження ви б запропонували? Хто повинен стати об’єктом дослідження?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]