Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Osnovi_turizmu_-_vidpovidi_na_ekzamen.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
1.06 Mб
Скачать

69.Регіональна структура туризму.

- сукупність територіальних зв'язків, що характеризують світовий туристський ринок і його окремі географічні сегменти. В динаміці С. т. р. у 90-ті рр. XX ст. виявлялися стійкі тенденції: а) повільно, проте неухильно, скорочувалася частка Європи як щодо кількості прийнятих туристів, так і щодо доходів, принесених туризмом; б) той самий процес відбувався в Америці, однак при цьому досить швидко скорочувалася частка доходів, тобто відпочинок в Америці (насамперед в США) ставав відносно дешевшим; в) особливо швидкими темпами розвивався туризм у країнах Пд.-Сх. Азії й Океанії - регіоні з унікальними рекреаційними ресурсами й екзотикою та дуже високим рівнем сервісу; г) в Африці спостерігався перехід від високоприбуткового до надзвичайно дешевого туризму.

70.Провідні туристичні країни світу.

Австрія - Бельгія - Ліхтенштейн - Люксембург - Нідерланди - Німеччина - Франція - Швейцарія Західна Європа - традиційний туристичний район світового рівня, індустрія туризму якого пропонує високоякісний і різнохарактерний туристичний продукт - від пляжно-купального відпочинку і гірськолижного туризму до паломництва й екологічних турів.  Висока матеріальна і духовна культура, яка проявляється у вмінні оптимально організувати життєвий простір, розмаїття природи і "старого каміння", узвичаєна століттями система гостинності, високі гарантії особистої безпеки, політична стабільність, міжособистісна, міжетнічна і міжконфесійна толерантність, можливість вільного перетину державних кордонів перетворили Західну Європу на взірцевий туристичний простір. Безперечне лідерство за багатством туристичних ресурсів, їх різноманітністю і залученням до використання належить Франції та Німеччині. 

71.Особливості споживання туристичних послуг України.

Особливо на ринку внутрішнього туризму активну діяльність проводили туристичні підприємства та органи державної виконавчої влади Вінницької, Донецької, Дніпропетровської, Тернопільської, Полтавської, Харківської областей. Відповідно до активізації туристичної діяльності зростає й обсяг наданих послуг - у 2,3 рази протягом останніх п'яти років. Найбільшою активністю визначаються м. Київ, АР Крим, Одеська, Львівська, Донецька області. Ці області, що мають порівняно розвинуту туристичну інфраструктуру і здатні забезпечити різноманітний попит на ринку як внутрішнього, так і іноземного туризму, мають і найвищий в країні рівень туристичного споживання (Картосхема, «^-країна. Рівень та структура споживання туристичних послуг»). Рівень споживання туристичних послуг в цілому характеризується значною територіальною диференціацією (коефіцієнт варіації VRj = 62,6%), але має тенденцію до зменшення поляризаційних тенденцій. Шляхи розвитку туризму в Україні намічені у прийнятій 2002 року Державній програмі, розрахованій до 2010 p., яка має соціальну спрямованість на збереження здоров'я людей, зміцнення духовного, культурного та творчого потенціалу нації, впровадження екологічної культури та культури спілкування, здорового способу життя і повинна забезпечити можливості для прояву суспільної та самодіяльної ініціативи населення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]