Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ozinka_znan.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
67.07 Кб
Скачать

4

Загальні принципи контролю та оцінювання знань студентів (екзаменатор – Стирський м.В.), набутих в процесі вивчення навчальної дисципліни “Основи економічної науки” (2012-2013 н. Р.)

  1. Загальні положення

    1. Екзаменаційна оцінка з навчальної дисципліни “Основи економічної науки” виставляється на основі суми балів, отриманих студентом (студенткою) за роботу впродовж семестру (з урахуванням відвідування практичних занять (семінарів)) та екзаменаційну роботу. Максимальна кількість балів, які студент (студентка) може отримати за всі види робіт – 100, в тому числі – 50 балів за роботу впродовж семестру та 50 балів – за екзаменаційну роботу. Нарахування балів за кожен із видів робіт здійснюється у відповідності із принципами, викладеними у розділах 2-5.

1.2. Отримана студентом (студенткою) загальна сума балів конвертується у результуючу оцінку, що виставляється в екзаменаційну відомість, залікову книжку та індивідуальний навчальний план бакалавра за такою шкалою:

Сума балів (Σ)

Національна шкала

ECTS

Код оцінки

Оцінка

Код оцінки

Оцінка

90-100

5

відмінно

А

відмінно

81-89

4

добре

В

дуже добре

71-80

С

добре

61-70

3

задовільно

D

задовільно

51-60

E

достатньо

0-50

2

незадовільно

FX

незадовільно

(з можливістю повторного складання)

F

незадовільно

(з повторним вивченням курсу) (виставляється на талоні “К”)

Стан здоров’я, соціальний статус, громадська активність, сімейний стан, успішність з інших предметів та інші, відмінні від викладених у розділах 2-5 критерії, не можуть бути підставою для виставлення нижчої чи вищої екзаменаційної оцінки.

  1. Контроль та оцінювання знань студентів впродовж семестру

2.1. Контроль знань, набутих в процесі вивчення навчальної дисципліни “Основи економічної науки”, відбувається у формі усного опитування та письмових робіт. Оцінювання усних та письмових відповідей студента (студентки), відбувається за чотирибальною системою: „незадовільно” (позначається цифрою “2”), „задовільно” (“3”), “добре” (“4”) та “відмінно” (“5”). Використання інших систем оцінювання та позначення оцінок не передбачене. Зокрема, не допускається виставлення оцінок з позначками “+” чи “–“. Якщо ж викладач, який веде семінарські заняття все ж проігнорує цю вимогу, екзаменатор може самостійно перерахувати середню оцінку за семестр, виставлену викладачем, нехтуючи знак “+” та зменшуючи поточні оцінки із знаком “–” на одиницю.

2.2. Оцінка (оцінки), виставлена (виставлені) за усні відповіді та виконані письмові роботи не підлягає відпрацюванню із виставленням вищої оцінки. Це стосується як позитивних (“задовільно”, “добре”, “відмінно”), так і негативних (“незадовільно”) оцінок. Усна відповідь на семінарі, виконання індивідуальних та контрольних робіт не передбачає можливості користування конспектом лекцій, підручником, навчальним посібником чи іншими допоміжними засобами. Під час усної відповіді допускається лише користування планом практичного заняття, запропонованим лектором. Черговість опитування студентів визначає викладач; опитування з ініціативи (за власним бажанням) студента (студентки) не допускається.

2.3. Студент (студентка), який (яка) пропустив (пропустила) практичне заняття з незалежних від нього (неї) обставин (наприклад, тривала хвороба), що засвідчено документально (медична довідка, довідка адміністрації університету чи факультету), повинен (повинна) відпрацювати зазначені пропуски шляхом написання відповідної роботи. Заборгованість з таких пропусків повинна бути ліквідована впродовж п’яти робочих днів, що слідують після останнього дня, на який надано звільнення від відвідування занять, але не пізніше останнього дня залікової сесії. Якщо у зазначений проміжок часу студент (студентка) не відпрацював (відпрацювала) пропущених занять, за кожне із завдань йому (їй) виставляється оцінка “незадовільно”.

2.4. Студент (студентка), який (яка) пропустив (пропустила) практичне заняття без поважних причин чи з причин, що не можуть бути засвідчені документально, повинен (повинна) відпрацювати зазначені пропуски шляхом написання відповідної роботи впродовж наступних двох робочих днів, що слідують за днем, на який припало пропущене заняття, але не пізніше останнього дня залікової сесії. Якщо у зазначений проміжок часу студент (студентка) не відпрацював (відпрацювала) пропущених занять, за кожне із завдань йому (їй) виставляється оцінка “незадовільно”.

2.5. У разі, якщо студент (студентка) пропустив (пропустила) понад чотири семінарських заняття, викладач скеровує рапорт щодо порушення навчальної дисципліни відповідним (відповідною) студентом (студенткою) на ім’я декана економічного факультету.

2.6. Бали за роботу на практичних заняттях (Σp) нараховуються на підставі суми середніх оцінок за змістові модулі (тематичні блоки з навчального курсу) ( ) (середнє арифметичне оцінок за усні відповіді та письмові роботи, в тому числі оцінок “незадовільно”, які виставляються згідно із п.2.3-2.4) за формулою:

де k – множник (для першого та третього змістового модуля – 3, другого – 4).

Якщо результати обчислень за наведеною вище формулою є дробовим числом, його враховують з точністю до цілих значень.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]