Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Педагогіка.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
355.33 Кб
Скачать

Документація кабінету трудового навчання:

У програмі факультативів обов'язково відображено су­часні досягнення в галузі науки, техніки, культури. Тому вони є вагомим доповненням до змісту загальноосвітньої, політехнічної й трудової підготовки школярів, сприяють формуванню інтересу до теоретичних знань і практичної ді­яльності              Журнал факультативних, додаткових занять та консультацій є основним документом для обліку даних видів занять. У початкових класах облік додаткових занять, консультацій здійснюється у класних журналах на спеціально відведених сторінках.      Журнал планування та обліку роботи гуртка розрахований на один навчальний рік і ведеться керівником гуртка.

Учитель може:

- самостійно складати календарний план, на основі програм та критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів, рекомендованих Міністерством освіти і науки України, структуру і форму яких визначати самостійно;

- користуватися календарними планами з друкованою основою (з доопрацюванням), вносити до них, відповідні корективи згідно програм та критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів, рекомендованих Міністерством освіти і науки України, адаптувати їх до можливостей класу.

Документація кабінету:Навчальні програми. -Календарні плани, затверджені дирекцією школи. -Правила з техніки безпеки. -План роботи кабінету, затверджений дирекцією школи. -План робои гуртків, які працюють на базі кабінету. -Технічна документація (креслення, викройки, технологічні картки, роздатковий матеріал, таблиці). -Журнал проведення інструктажу з техніки безпеки. -Інвентарна книга обліку обладнання, інструментів, матеріалів. -Акти-дозвіл на заняття в кабінеті (щорічно). -Акт про випробування ізоляції на заземлення (за встановленою формою). -Паспорти машин, електрообладнання, побутових приладів. -Акти на списання з балансу школи обладнанн, господарчого інвентаря та іншого майна, що прийшов у непридатність та витрачених матеріалів.

Типи уроків трудового навчання.

Основними типами уроків, які проводяться в школі, є такі: комбіновані (змішані); уроки засвоєння навичок і умінь; урок засвоєння нових знань; уроки застосування знань, навичок і умінь; уроки узагальнення і систематизація знань; уроки перевірки, оцінки і корекції знань, навичок і умінь.

Вищеназвані типи уроків входять до системи, створеної на основі дидактичної (навчальної) мети занять. Складаючи календарний план (або тематичний) занять, учитель розподіляє уроки на весь розділ за дидактичною метою: якщо вивчаються поняття, закони, теорії і ставиться завдання свідомого і міцного засвоєння їх учнями, то такі заняття належать до уроків засвоєння нових знань; якщо ж передбачається формування в учнів навичок, то такі заняття належать до уроків засвоєння вмінь і навичок. Після вивчення великих і важливих розділів вводяться уроки узагальнення і систематизації знань.

Структура комбінованого уроку з трудового навчання. Характеристика етапів

Комбінований урок - тип уроку, який характеризується поєднанням (комбінацією) різних цілей і видів навчальної роботи при його проведенні: перевірка знань, робота над пройденим матеріалом, виклад нового матеріалу і т. д. У структурі комбінованого уроку виділяють такі етапи: · Організація учнів до занять; · Повторювальнольно-навчальна робота з пройденого матеріалу; · Робота з осмислення і засвоєння нового матеріалу; · Робота по закріпленню викладеного матеріалу; · Робота щодо застосування знань на практиці і формування умінь і навичок; · Задавание домашнього завдання. Учитель може дотримуватися і іншої структури комбінованого уроку.

(характеристику придумаєте самі, не такі вже тупі..)