Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
81-120.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
121.89 Кб
Скачать

100. Стандартні програмні засоби для роботи в Internet

FTP - стандартна програма, що працює за протоколом TCP, як правило, поставляється з операцiйною системою. Її вихiдне призначення - обмiн файлами мiж рiзними комп'ютерами, що працюють у мережах TCP/IP: на одному з комп'ютерiв працює програма-сервер, на iншому - користувач запускає програму-клiєнт, що з'єднується iз сервером i передає або одержує файли. При цьому комп'ютернi платформи можуть бути рiзних типiв, що є головною особливiстю сервiсу FTP в Internet.

Браузер (оглядач, оглядач мережі або веб-оглядач) - програма, що дозволяє показ і взаємодію з текстом, малюнками і іншою інф присутньою на сторінках веб-сайтів у всесвітній мережі Інтернет або локальній мережі. Текст і малюнки на сторінках сайту можуть мати гіперпосилання на інші сторінки цього або іншого сайту. (Internet Explorer, Opera, Mozilla Fierfox, Google Chrome).

Також не варто забувати і про антивірусні програми (антивірус) — програма для виявлення і видалення комп’ютерних вірусів та інших шкідливих програм, запобігання їх розповсюдження, а також відновлення програм заражених ними.: Касперский, Avast,

101. Статистичний аналіз даних, прогнозування

Для проведення аналізу даних за допомогою статистичних інструментів слід вказати вхідні дані та вибрати параметри; аналіз буде проводитися за допомогою необхідної статистичної й інженерної макрофункції, а результат буде поміщений у вихідний діапазон. Інші інструменти дозволяють уявити результати аналізуу графічному вигляді. Щоб вивести список досяжних інструментів аналізу: сервис/ Анализ данных. Види аналізу: Дисперсійний аналіз, Кореляція, Коваріація, Описова статистика, Експоненційне згладжування, Метод Фішера для двовибіркових дисперсій, Аналіз Фур'є, Гістограма, Змінне середнє, Генерація випадкових чисел, Ранг і процентиль, Регресія, Вибірка, Тест Ст’юдента, Зета-тест. Додатково в Microsoft Excel міститься велика к-сть статистичних, фінансових, інженерних функцій.

Для прогнозування потрібно:

  1. Дані за попередні періоди (статистична вибірка достатнього об’єму)

  2. Визначення математичного апарату, який буде застосовуватися при прогнозі

  3. Відповідні статистичні ф-ції Excel, які використовують дані (статистична вибірка) та математичний апарат.

Математичний апарат може представляти рівняння регресії:

Y = a1x1 + b – одно факторний, статистична вибірка має складатися із значень Х і відповідним їм Y за відомі періоди; Y має змінюватися лінійно.

Якщо Y змінюється нелінійно, то використовується рівняння нелінійної одиничної регресії:

Y = ba1 – однофакторний

Якщо ж використовується багатофакторний прогноз, то рівняння лінійної множинної регресії:

Y = b + ai Xi

Для нелінійної множинної регресії:

Y = b

Для реалізації лінійної регресії використовуються: ЛИНЕЙН (відомі у, відомі х) – використовуючи метод найменших квадратів, функція вираховує пряму лінію, яка найкращим чиним апроксимує наявні дані; МАКС – повертає максимальне значення із списку аргументів; МИН - повертає мінімальне значення із списку аргументів; ПРЕДСКАЗ (новий х, відомі у, відомі х) – повертає передбачене значення функції в точці х на основі лінійної регресії для масивів відомих значень х і у або інтервалів даних; ТЕНДЕНЦИЯ (відомі х, відомі у, нові х, константа) – повертає значення у відповідності до лінійного тренду. Нелінійна регресі реалізовується через: РОСТ (відомі х, відомі у, нові х, нові у, константа) – апроксимує експериментальною кривою відомі значення у і відомі значення х і повертає відповідні цій кривій значення для значення х, які визначаються аргументом нові значення х; ЛГРФПРИБЛ (відомі у, відомі х) – вираховує експотенційну криву, яка апроксимує дані, і повертає масив, який описує цю криву.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]