Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
81-120.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
121.89 Кб
Скачать

Internet Explorer — Web-обозреватель для сети Интернет, предназначен для поиска данных разного типа.

Кроме основных приложений Microsoft Office содержит также множество вспомогательных программ, используемых для создания и включения в, базовые документы различных объектов в виде диаграмм, рисунков, формул и т. д. К ним относятся:

MS Graph — предназначен для создания различных графиков и диаграмм на основе числовых рядов и таблиц;

MS Equation Editor — предназначен для создания и редактирования научных формул;

MS Office Art — графический редактор, предназначен для создания рисунков, геометрических фигур, блок-схем и т. д.;

MS Word Art — предназначен для создания и красочного оформления заголовков и других элементов текста;

MS Photo Editor — предназначен для обработки и преобразования тоновых рисунков, фотографий, объектов, считанных сканером;

MS Clip Gallery — предназначен для включения в документ имеющихся рисунков, пиктографических изображений, звуковых объектов;

MS Organization Chart — предназначен для построения иерархических структурных схем и блок-схем.

Інтегрованість пакету – можливість впровадження об’єктів, створених одними додатками в інші.

Це можна зробити за допомогою додатків OLE та DDE. При впровадженні об’єкта за допомогою OLE він стає частиною нового документа або книги і не має зв’язку з джерелом, тому може редактуватися безпосередньо. При впровадженні об’єкта за допомогою DDE він зв’язаний з джерелом і не може бути відфоратованим у новому документі, проте при зміні його у першоджерелі відбувається зміна і в новому документі. Такий спосіб є зручним, коли користувач не повинен мати доступу до першоджерела.

91. Складові частини Internet

Інтернет скл з комп'ютерів, які, перебуваючи постійно підключеними до Всесвітньої мережі, здійснюють її функціонування. Ці комп'ютери прийнято називати серверами. Сервери виконують різні функції, в залежності від встановлених на них програм.

Маршрутизатори забезпечують комутацію з іншими такими ж серверами, направляючи пакети до місця призначення.

Поштові сервери (SMTP, POP) здійснюють передачу і прийом електронних повідомлень, забезпечують їх зберігання і доступ до них.

Web-сервери забезпечують надання Web-документів (спеціально оформлених файлів, складових сторінки Інтернет, - сайтів).

Проксі-сервери - особливі маршрутизатори, посередники між вашим комп'ютером і комп'ютером, до якого ви хочете отримати доступ. Вони відсилають до нього запит від свого імені і, отримавши відповідь, відсилають його вам. При повторному запиті інформації вже не потрібно звертатися до першоджерела, бо інформація збережена в кеш-пам’яті. Така операція називається кешировання.

Для злагодженої роботи комп'ютерів у мережі вони мають «розмовляти однією мовою», саме для цього існують протоколи – збірка правил, які визначать принципи взаємодії комп'ютерів у мережі.

Сукупність цих протоколів називають стеком протоколів TCP/IP. TCP/IP - це установка протоколів, використовуваних для зв'язку комп'ютерних мереж і маршрутизації руху інформації між великою кількістю різних комп'ютерів. "TCP" - "Протокол контролю передачі", а "IP" - "Протокол міжмережевої взаємодії".

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]