Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_na_pitannya_kolonki.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
158.02 Кб
Скачать

57. Облік доходів від реалізації продукції, виробів і виконаних робіт.

До доходів від реалізації продукції, виробів і виконання робіт належать доходи отримані від реалізації виробів виробничих (навчальних) майстерень, доходи отримані від реалізації продукції підсобних (навчальних) сільських господарств закладів середньої освіти та доходів від реалізації науково-дослідних робіт (НДР) за договорами.

Реалізація виробів виробничих (навчальних) майстерень, підсобних (навчальних) сільських господарств та НДР за договорами обліковується на рахунку 72 "Доходи від реалізації продукції, виробів і виконаних робіт". Субрахунками до цього рах є:

721 «Реалізація виробів виробничих (навчальних) майстерень». За Кт відображу-ся сума реалізованих готових виробів, за Дт списують фактичну собівартість реалізованих виробів. При цьому кредитується субрах 241 або 821. Кредитовий залишок відображає суму прибутку, а дебетовий - збитки від реалізації виробів, друкованої продукції і наданих послуг.

722 «Реалізація продукції підсобних (навчальних) сільських господарств». За Кт відображ-ся сума реалізов-ї продукції, за Дт - її планова собівартість, яка в кінці року коригується відповідно до фактичних витрат на її виробництво.

723 «Реалізація науково-дослідних робіт за договорами». На ньому обліковується вартість виконаних і зданих науково-дослідних і конструкторських робіт замовникам за договорами. За Кт відображається вартість виконаних робіт і переданих замовникам рахунків до оплати за вартістю вказаною в угоді. За Дт обліковують фактичну собівартість виконаних і зданих замовникам робіт.

Для обліку доходів з виготовлення і реалізації продукції виробничих (навчальних) майстерень призначено субрахунки: 241, 323, 633, 721, 821.

Для обліку доходів від реалізації продукції підсобних (навчальних) сільських господарств призначено субрахунки: 251, 323, 722, 822.

Для обліку доходів від реалізації НДР за договорами призначено субрахунки: 323, 351, 634, 723, 823.

Первинними документами щодо нарахування доходів від реалізації виробів є угоди, договори, акти приймання виконаних робіт (послуг), накладні. Первинними документами щодо отримання доходів від реалізації виробів є виписки з спеціальних реєстраційних рахунків з органів Державного казначейства. Аналітичний облік доходів від реалізації продукції, виробів і виконаних робіт відображається на багатогранних картках ф. 292-а (книзі ф. 292)

Для синтетичного обліку нарахованих доходів від реалізації продукції, виробів і виконаних робіт не призначено окремого меморіального ордеру. Тому бюджетна установа може відображати нарахування доходів від реалізації продукції, виробів і виконаних робіт як у меморіальному ордері 14 "Накопичувальна відомість нарахування доходів спеціального фонду бюджетних установ" - (форма 409 (бюджет)) так і у меморіальному ордері форми 274 (бюджет).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]