Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_na_pitannya_kolonki.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
158.02 Кб
Скачать

Кореспонденції рахунків з обліку розрахунків в порядку планових платежів

№ з/п

Зміст операції

Кореспонденція

рахунків

Дт

Кт

1.

Перераховано різним постачальникам на основі рахунків-фактур за матеріальні цінності та послуги, за послуги транспорту для доставки продуктів харчування та інші

361

313, 311, 314, 316, 318, 319, 321, 323, 324, 326

2.

Оприбутковані матеріали, отримані послуги

20, 23,80,81

361

38. Договірне оформлення господарських відносин. Договірне регулювання трудових відносин.

Трудові відносини регулюються системою угод, що складається на відповідних рівнях. Договірне регулювання трудових відносин здійснюється через укладення генераль­ної, галузевої(регіональної) угод і колективних договорів на рівні п-в, а також індивідуальних трудових договорів з найманими працівниками.

Колективний договір укладається для визначення прав, обов'язків та відповідальності працівників, з одного боку, та власника або його представника, з іншого.

Трудовий договір - це угода між працівником і керівником установи, організації або уповноваженим ним органом, за якою працівник зобов'язується виконувати роботу визначену цією угодою, із дотриманням внутрішнього трудового розпорядку, а власник установи, організації або уповноважений ним орган зобов'язується виплачувати працівникові заробітну плату і забезпечувати умови праці, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін.

Генеральною угодою регулюються основні принципи та норми реалізації соціально-економічної політики та трудових відносин, міжгалузеві співвідношення в оплаті праці. На галузевому рівні регулюються норми соціально-трудових відносин з урахуванням особливостей техніко-технологічних та оргних умов виробництва і праці, встановлення міжкваліфікаційних співвідношень в оплаті праці тощо. Галузевою угодою не можуть встановлюватися умови опл пр гірші, ніж у генеральній угоді. Угодою на регіональному рівні регулюються норми соціального захисту найманих працівників, які мають більш високі гарантії, компенсації, пільги з урахуванням соціально-економічних умов формування вартості робочої сили в регіоні, у порівнянні з генеральною угодою.

36. Облік внутрішніх розрахунків за операціями з централізованого постачання матеріальних цінностей.

Внутрішні розрахунки — це розрахунки, що виникають у процесі виконання бюджетів і кошторисів доходів і витрат між вищестоящими розпорядниками коштів та підвідомчими їм установами

Централізоване постачання матеріальних цінностей може відбу­ватись за рахунок: загального фонду, інших надходжень спеціального фонду,

власних надходжень спеціального фонду.

Бухгалтерський облік таких операції ведеться на єдиному балан­сі, але з метою контролю за такими операціями установа закупник та замовник може вести окремий облік таких матеріальних цінностей на окремих субрахунках. За рішенням установи може вестись окремий меморіальний ордер.

Для обліку цих розрахунків призначений синтетичний рахунок 68 "Внутрішні розрахунки", до якого відкривають два субрахунки:

683 "Внутрішні розрахунки за операціями з централізованого постачання за загальним фондом";

684 "Внутрішні розрахунки за операціями з централізованого постачання за спеціальним фондом".

У кінці року рахунок 68 закривається рахунком 43 "Результати виконання кошторису".

  1. Звірку розрахунків слід здійснювати щоквартально і обов’язково перед складанням річного звіту. Централізоване постачання здійснюється бюджетною установою за рахунок коштів загального фонду та інших надходжень спеціально­го фонду. В данному випадку інші надходження спеціального фонду є такими, що отримані в якості перерозподілених власних коштів.В цьому випадку видатки здійснюються виключно на підставі кошторису складеного і затвердженого за вимогами, встановленими КМУ та Міністерством фінансів. На основі кошторису установі-закупнику перераховуються ко­шти на окремий рахунок в казначействі і ці кошти використовуються на закупівлю матеріальних цінностей за договором централізованої поставки. Передаються закуплені матеріальні цінності установі-замовнику на безоплатній основі, (оскільки ці витрати вже оплачені з державно­го бюджету).

  2. Операції з централізованого постачання за рахунок коштів за­гального фонду або ж інших надходжень спеціального фонду, коли закупником є госпрозрахункова організація. Основою фінансування таких операцій є кошторис загальнонго чи спеціального фонду.

3. Операції з централізованого постачання за рахунок власних надходжень спеціального фонду кошторису, коли закупник є бю­джетною установою. В цьому випадку затверджується у встановленому порядку ко­шторис за рахунок власних коштів. Закупнику відкривається окре­мий рахунок в держказначействі. Оплата коштів на централізовану закупівлю проводиться на основі Плану використання бюджетних коштів, який затверджується керівником установи, що визначила установу-закупника. Придбані установою закупником матеріальні цінності облікову­ються на за балансовому рахунку 06 «Матеріальні цінності, закуплені шляхом централізованого постачання», а при передачі їх установі-замовнику списуються з цього рахунка.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]