Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ekonm_teoriya_ekzamen.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
314.88 Кб
Скачать

85.Суть процесу нагромадж.

Викор.ДВ в якості капіталу, тобто перетв.ДВ знову в капітал назив.нагром.кап.Величин.нагром. частки залеж.від ряду факт.:1)від співідн.в якому ДВ діл.на дохід;2) від здешевл.пост.част.капіт.;3)рів. п\п;4)машт.і структ.потреб.5)міжн. екон.інтегр.6)міжн.ситуац.Стимул підпр.до нагром.:особ.вигода, можл.підв. свій жит.рівень.Нагром.-це екон.закон розв.в-ва,що забезп.його безпер.прогрес.Джерело –ДВ. Форми нагром.:номінальне (кошти призн.для розш.в-ва, поповнення кап.,тобто вартісна фор.нагр.)і реальне(мат.-речова форма нагр. необх.для здійсн. розш.відтвор.)

86.ФондНагромадження і ФондСспоживння.

Фонд нагромадження - це частина чистого доходу, яку використовують для розширеного відтворення сільськогосподарського виробництва на основі приросту основних фондів (виробничих і невиробничих) і матеріальних оборотних засобів та створення відповідних запасів і резервів. У сільськогосподарських підприємствах чистий дохід визначається тільки в тій частині, яку фактично одержують після реалізації товарної продукції.

Фондспоживання-цечастинаствореноговсільському'господарстві валового доходу, який використовується для особистого і суспільного (невиробничого) споживання. За натурально-речовою формою фонд споживання включає предмети споживання, які задовольняють ті чи інші потреби сільських працівників. Джерелами його формування є необхідний продукт і частина додаткового продукту, створеного в сільськогосподарському виробництві.

Величин.нагром. частки залеж.від ряду факт.:1)від співідн.в якому ДВ діл.на дохід;2) від здешевл.пост.част.капіт.;3)рів. п\п;4)машт.і структ.потреб.5)міжн. екон.інтегр.6)міжн.ситуац.Стимул підпр.до нагром.:особ.вигода.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]