Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольная работа 1 , ноосфера и взаимосвязь ч...docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
151.72 Кб
Скачать

Вплив глобалізацій них процесів на розвиток Українського суспільства і української держави.

Сама что такое глобализация!

Україна покище не дуже активно включена в процесс глобалізації через свою неспроможність тагатсь з країнами ядра до яких вона не належить. Україна типова країна периферії. якщо сфера послуг мае 60% то ця країна належить до постіндустріальних країн, в Україні такої кількості відсотків і близько не мае. Україна технологічно відстає від розвинених країн; В Україні зростання зовнішнього боргу, насамперед міжнародним фінансовим організаціям, перешкоджає подальшому прогресу.

Зараз не існує жодної держави якаб змоглаб повністю виробляти продукцію та виконувати промисловий план самостійно, тому всі країни в тому числі і Україна мають необхідність об’еднуватись задля вирішення цих питань. В результаті ми сспостерігаємо за обьеднанням національних економік. Міжнародне економічне співробітництво означає розвиток стійких господарських зв'язків між країнами і народами, вихід відтворювального процесу за рамки національних кордонів.

В умовах, коли Україна вочевидь залишається поза межами постіндустріального світу «обраних долею», а нова глобальна ситуація набуває ознак зіткнення цивілізацій, втрата сталої цивілізаційної ідентичності позбавляє Україну можли-вості знайти власну нішу в умовах глобальної іщвілізашяної конкуренції. Вона просто не зможе виробити та запропонувати світу власну унікальну «товар-програму», яка знайде реальніш попит або в просторі

глобальної техносфери, або в системі традиційних ціівітізаіції.

Україна беручи учась в діяльності міжнародного ринку дозволяе глобалізації фінансового ринку вести до «стирання» державних кордонів, до послаблення державного суверенітету у фінансовій сфере.Глобалізація зменшує здатність України до маневру. Глобалізація створює серйозну основу для вирішення загальних проблем людства, в першу чергу, екологічних, що так актуально для України через наявність на її територіі Чорнобиля, що обумовлено об'єднанням зусиль світової спільноти, консолідацією ресурсів, координацією дій. Ассоциация стран-доноров Чернобыльской АЭС, в которую входят государства "большой восьмерки", Евросоюза и сама Украина, на территории которой находится станция виділили кошту у сумму 950 мільйонів євро для побудови нового саркофагу над АС.будування якого розпочалося 24.04.2012 У той же час розгортання процесів глобалізації в рамках сучасного міжнародного поділу праці загрожує заморозити нинішнє України яка стає швидше об'єктам ніж суб'єктам глобалізації. «Замість того щоб знищувати або ослабляти прояви нерівності, інтеграція національних економік у світову систему, навпаки, підсилює їх і робить у багатьох відношеннях гострішими»

Україна країна застарілих технологій. Глобалізація сприяє поширенню конкуренції, що дає покупцям можливість вибору товару.Українська продукція в умовах глобалізації не конкурентноздібна.

Зростає соціально-економічне розшарування, маргіналізація (тобто руйнування державного суспільства, що представляє собою процес розпаду соціальних груп, розрив традиційних зв'язків між людьми, втрату індивідами об'єктивної приналежності до тієї чи іншої спільності, почуття причетності до певної професійної або етнічної группе11);

В Україні уровень тенизации от 30-50%. В украине оборот наркотических и психотропніх средств. По данным МВД Украины, в 2011 году было выявлено 27 тыс. преступлений, связанных с незаконным оборотом наркотиков.

  • Коррупция-подкуп. Также имееют место в стране. Это пробл которую искорениь очень сложно. Осушиствить качаственную тенизацию без корупц нневозмож.

Терроризм направлен на дестабилизацию м. о. В украине он не набрал больших оборототов и проявляется в единичніх и очень редко, в основном это кибер терроризм.

Итернационализация затронула и нашу страну(распространение, расширение процесса, сферы деятельности за рамки одного государства, региона, вовлечение в него широкого круга участников)

В Укаине ведущим звеном является производственный комплекс, финансовая сфера пока не доминирует как в развитых странах.

На території України починають поширюватись ідеї глобального суспільства, з точки зору якої всі люди нашої планети є громадянами єдиного глобального суспільства, яке складається з безлічі локальних товариств окремих країн світу. Мондіалізм - це рух, що виражає солідарність популяцій на Землі, націлене на встановлення наддержавних законів і федеративної структури на всій планеті, при повазі різноманіття культур та особистостей.

Помірний єкумінізм стверджує об'єднання всіх конфесій в одній релігії християнство.

Інтернаціональний гуманізм пропонує об'єднати всіх віруючих людей в Бога.

Теософія («божественна мудрість») - релігійно-містичне вчення про єднання людської душі з божеством. Розроблено Блаватською .Соціально-історична концепція Теософії будується на ідеї «Всесвітнього Братства Людства», яка є провідною в усіх світових навчаннях .Потрібно об'єднати загальнолюдські цінності в єдину систему. Бловадская заперечувала персоніфікацію творця. «Таємна доктрина, синтез науки, релігії та філософії» головний твір О. П. Блаватської

Роза Світу - умовна назва майбутньої інтеррелігіі в основному складається з існуючих релігій, описаної в однойменній книзі Д. Л. Андрєєва.

Бахаї претендує на статус нової світової релігії, відомі своїми ідеями космополітизму, толерантності, єдності релігій і людства, боротьби з расизмом, нерівноправністю підлог, є активними прихильниками глобалізації (при цьому висловлюють ідеї збереження національних цінностей, традицій, вважаючи, що це не суперечить глобалізації). Деякі російські вчені звертали увагу на багаї. Серед них А.Є. Кулаков, А.Л. Дворкін

Можливості для випереджаючого розвитку України і пов'язані з усвідомленням появи нових політичних технологій управління цивілізаційними процесами, які активно розробляє та застосовує постіндустріальний, західний світ,

Важливою передумовою забезпечення цивілізаційної безпеки щержави є досягнення національної згоди, що повинна сприяти консолідації держави в інтересах її всебічного розвитку й адекватного реагування на цивілізаційні загрози

Важливо не допустити, щоб зростання ролі цивілізаційного чинника могло бути використане для провокування внутрішньосуспільного і розколу в Україні за цивілізаційною ознакою. При цьому слід усвідомлювати, що держава не здатна зруйнувати зв'язки кожної з цивілізаційних спільнот України зі своїми цивілізаціями. Важливо досягти того, щоб ці зв'язки не суперечили завданням збереження територіальної цілісності України та соціально-політичної цілісності українського народу як єдиної політичної нації.