Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpory_po_informatike.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
124.29 Кб
Скачать

11. Функції посилання та пошуку.

ПРОСМОТРПовертає значення з рядка, стовпця або масиву. Функція ПЕРЕГЛЯД  має дві синтаксичні форми: вектор і массив. Перегляд діапазону, в який входять значення лише одного рядка або  одного стовпця (так званий вектор), у пошуках певного значення  і повернення значення з тієї ж позиції другого діапазону.  Форма вектора використовується для перегляду значень у великому списку або значень, що змінилися з плином часу.  Перегляд першого рядка або стовпця масиву, знаходження вказаного  значення та повернення значення з аналогічної позиції останнього рядка або  стовпця масиву.  Форма масиву використовується для перегляду  невеликого списку значень, які залишаються постійними з плином  часу. 

ВПР Шукає значення в першому стовпці масиву таблиці і повертає значення в тому самому рядку з іншого стовпця масиву таблиці. Літера В у назві функції ВПР означає «вертикально». Функція ВПР використовується замість функції ГПР, якщо порівнювані значення розташовані у стовпці ліворуч від шуканих даних. 12. Прогнозування за допомогою функцій MS Excel.

Функції ТЕНДЕНЦІЯ та РОСТ дають змогу прогнозувати значення величини (У) користуючись лінійною або експоненціальною моделлю залежності між зміною Х та У.

Функція ПРЕДСКАЗ прогнозує майбутнє значення на основі існуючих значень деякої величини. Можна використовувати для передбачення майбутніх продажів товарів, потреби в обладнанні, тенденції щодо споживання певного виду продукції.

13. Аналіз даних за допомогою діаграм.

Діаграми призначені для візуалізації цифрових даних, аналізу структури табличних даних, виявлення динаміки і тенденції процесу, що відображений в таблиці даних. Діаграма завжди будується для певного діапазону клітин. У клітинах діапазону міститься множина значень та заголовки для цих значень. Множина значень, які потрібно відобразити на діаграмі назив. рядом даних, а положення конкретних значень в ряді даних задають категорії. Кількість рідів даних і категорій залежить від того, як розміщені дані. Різниця між рядом даних і категорією полягає в тому, що ряд даних – це множина значень, які наносяться на діаграму, а категорія – це заголовки для цих значень. Значення, які потрібно відобразити на діаграмі будуть являти собою ряд даних.

14. Лінія тренда.

Лінія тренда – це лінія яка наближено описує табличні дані. За виділеними табличними даними автоматично знаходить таке рівняння вибраного користувачем типу лінії, яке найкраще описує вибрані дані. Лінія тренда використовується для виявлення, аналізу та показу тенденції зміни даних, прогнозування перебігу процеси, описаного рядами даних. Для створення лінії тренда необхідно:

  1. два рази клацнути мишею на обл.. діаграми;

  2. виділити на діаграмі ряд даних для яких треба створити лінію тренда;

  3. виконати команду Диаграмма / Добавить линию тренда;

  4. у вікні діалогу Лінія тренду на вкладці Тип вибрати один із типів;

  5. на вкладці Параметри вказати назву лінії, а в розділі Прогноз вибрати напрям прогнозу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]