Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпора информатика.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
418.82 Кб
Скачать

25. Назначение ms Access.

Для работы с данными используются системы управления базами данных (СУБД). Основные функции СУБД — это определение данных (опи-сание структуры баз данных), обработка данных и управление данными.

Программа СУБД MS Access одна из современ-ных реляционных систем руковолства базами данных , которую могут использовать специоли-сты разных отрослей промышленности, науки. Систему руководства разработано так, что испо-льзовать ее можна и без специальных знаний с праграмирования. именно с таких позиций осве-щаються возможности, которые предостовляет MS Access для обезпечения компьютеризации ка-дровой, производственной деятельности, процнс-сов бухгалтерсткого учета в финансовой сфере. MS Access, как и либо – какя система руководст-ва базами данных, имеет очень много разных во-зможностей для анализа и оброботки баз данных. Оговоренные возможности MS Access,можна ов-лодеть только во время постоянной практической, а главное, самостоятельной работы.

26. Обьекты субд ms Access.

Система керування базами даних М8 Ассезз належить до так званих об'єктно-орієнтованих систем. Під об'єктами в М8 Ассезз розу¬міють усе, що має ім'я. Об'єктами у М8 Ассезз є таблиці, за-пити, фор¬ми, зціти, макроси і модулі. Ці об'єкти визначаються користувачем, а їх сукупність ста-новить базу даних. Усі об'єкти взаємопов'язані, причому таблиці становлять основу всіх зв'язків, на якій зазвичай бу¬дуються всі інші об'єкти (втім, це не обов'язково). Це пояснюється насамперед тим, що саме в таблицях зберігаються дані, які вже надалі обробляються за допомогою форм, за-писів тощо. Отже, таблиці при¬значені для збері-гання даних. Кожна таблиця містить інформацію певного типу, наприклад кадровий склад праців-ників підприємства. Таблиці можуть бути пов'язані між собою, що дає змогу подати ін¬формацію як багатовимірну. Запит призначений для вибірки потріб¬них даних із таблиць. За допомогою запитів можна також створюва¬ти інші таблиці. Форми слу-гують для введення, перегляду і редагуван¬ня да-них таблиць, а також для .керування програмним продуктом користувача. Форми, як правило, ви-користовуються для забезпечен¬ня необхідного зовнішнього вигляду документа, дані якого вво-дять¬ся до таблиці. Звіти потрібні для перегляду і друку вихідної інфор¬мації та можуть бути вклю-чені до документів інших програм. Макро¬си і мо-дулі призначені для обробки подій. У М8 Ассезз подією називають зміну стану об'єкта. Подія —це відкриття або закриття того чи іншого об'єкта, зміна його стану та ін. Наприклад, для таб¬лиць — це введення запису, видалення запису тощо. Ви-значення макросів і модулів потребує знань з те-орії програмування і вмінь працювати в системі програмування Уізиаі Вазіс, яка вбудована у М8 Ассезз. Усі зазначені об'єкти можна визначити в М8 Ассезз як конструктивно, так і за допомогою так званих майстрів, які надають користувачеві можливість за кілька кроків діалогу створити пот-ріб¬ний об'єкт. Майстри є одним із найпотужніших засобів М8 Ассезз, якими слід користуватись під час опанування цієї СКБД або в інших ситуаціях, спричинених відсутністю нині україномовної вер-сії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]