Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
118.16 Кб
Скачать

Розрахунок збору за спеціальне використання поверхневих та підземних вод ТзОв «Фірма-Либідь»

з/п

Показник

Усього нараховано збору, грн. коп.

у тому числі:

до державного бюджету

до місцевих бюджетів

Нарахована сума збору з початку року

1.

Підземні води та джерела

2985,68

1492,84

1492,84

Нарахована сума збору за попередній звітний період

Продовження таблиці 4

2.

Спеціальне використання поверхневих та підземних вод

2222,73

1111,36

1111,36

Нарахована сума збору за звітний квартал

3.

Спеціальне використання поверхневих та підземних вод

762,94

381,47

381,47

Органи, що видають дозволи на спеціальне водокористування, щороку до 20 січня подають органам державної податкової служби та органам водного господарства інформацію про водокористувачів, яким видано такі дозволи.

Водокористувачі, яким видано дозволи на спеціальне водокористування та які здійснюють постачання води іншим водокористувачам, щороку до 20 січня подають органам державної податкової служби та органам водного господарства перелік водокористувачів - абонентів.

У разі зміни умов водокористування, видачі протягом року нових дозволів на спеціальне водокористування, укладення договорів на поставку води водокористувачі, які отримали переоформлені дозволи на спеціальне водокористування, договори на поставку води, зобов'язані протягом 10 днів повідомити про це органам державної податкової служби та органам водного господарства.

У разі несплати збору або сплати його в неповному обсязі платниками збору протягом шести місяців органи державної податкової служби подають інформацію про таких платників збору до органів, що видають дозволи на спеціальне водокористування, для вжиття до них заходів згідно із законом.

При нарахуванні збору за спеціальне використання води обов’язково заповнюється податкова декларація збору: за спеціальне використання поверхневих та підземних вод; за спеціальне використання поверхневої води теплоелектростанціями з прямоточною системою водопостачання; за спеціальне використання поверхневих і підземних вод житлово-комунальними підприємствами; за спеціальне використання води, яка входить виключно до складу напоїв; за спеціальне використання поверхневих і підземних вод для потреб рибництва; за спеціальне використання кар'єрної, шахтної, дренажної води (додаток 13). Податкова декларація заповнюється платником податку самостійно або іншою особою, нотаріально уповноваженою платником податку здійснювати таке заповнення.

Після заповнення податкової декларації Товариство зобов’язане самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначеного в поданій податковій декларації, яка надається щоквартально. Сума, що перераховується підприємством зараховується на банківський рахунок органу Державної податкової служби, після надходження податкової декларації.

ТзОВ «Фірма-Либідь» має право звернутися запитом до відповідного органа Державної податкової служби з проханням надати роз’яснення щодо заповнення річної податкової декларації, а орган Державної податкової служби зобов’язаний надати послуги за таким зверненням. Після того як підприємство сплатило податок, банк надає їм банківську виписку (додаток 14), в якій зазначено, що кошти перераховані до бюджету повністю.