Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
118.16 Кб
Скачать

Податковий кредит з податку на додану вартість

з/п

Зміст господарських операцій

Кореспондуючі рахунки

Д-т

К-т

Перша подія – «одержання матеріальних цінностей»

1.

Надійшли від постачальника запасні частини.

207

631

2.

Крім того податок на додану вартість.

641

631

3.

Перерахували з поточного рахунку постачальникам авансом за мінеральним добривом.

631

311

Друга подія – «перерахування авансом»

1.

Перерахували з поточного рахунку постачальникам авансом за мінеральні добрива.

371

311

2.

Відображено розрахунок з податкового кредиту з податку на додану вартість по перерахованих авансах.

641

644

3.

Одержано в наступному місяці мінеральні добрива від постачальника (без податку на додану вартість).

208

631

4.

Податковий кредит з податку на додану вартість.

644

631

5.

Зроблено взаємозалік заборгованостей.

631

371

При нарахуванні податку на додану вартість обов’язково заповнюється податкова декларація податку на додану вартість (додаток 18). Податкова декларація заповнюється платником податку самостійно або іншою особою, нотаріально уповноваженою платником податку здійснювати таке заповнення.

Якщо платник податків вважає, що форма податкової декларації, визначена центральним контролюючим органом, збільшує або зменшує його податкові зобов'язання, всупереч нормам Податкового кодексу з такого податку, він має право зазначити цей факт у спеціально відведеному місці в податковій декларації.

У разі необхідності платник податків може подати разом з такою податковою декларацією доповнення до такої декларації, які складені за довільною формою, що вважатиметься невід'ємною частиною податкової декларації. Таке доповнення подається з поясненням мотивів його подання.

Форма податкової декларації встановлюється центральним органом державної податкової служби за погодженням з Міністерством фінансів України.

У такому ж порядку встановлюються форми податкових декларацій з місцевих податків і зборів, що є обов'язковими для застосування їх платниками (податковими агентами).

Після заповнення податкової декларації підприємство зобов’язане самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначеного в поданій податковій декларації, яка надається щоквартально. Сума, що перераховується підприємством зараховується на банківський рахунок органу Державної податкової служби, після надходження податкової декларації.

ТзОВ «Фірма-Либідь» має право звернутися запитом до відповідного органа Державної податкової служби з проханням надати роз’яснення щодо заповнення річної податкової декларації, а орган Державної податкової служби зобов’язаний надати послуги за таким зверненням. Після того як підприємство сплатило податок, банк надає їм банківську виписку (додаток 19), в якій зазначено, що кошти перераховані до бюджету повністю.