Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SP_pitannya-1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
393.22 Кб
Скачать

14.Що входить у поняття страх сг-тварин.

Обов’язкове С. тварин від загибелі, знищення, вимушеного забою, хвороб, нещасних випадків; здійсн-ся на підставі Постанови КМУ №590. Суб’єкти: страхувальники, власники тварин,шо страх-ся. Об’єкт: майнові інтереси страховика,пов’язані із загибеллю, знищенням,вимушеним забоєм тварин,які належать на правах держ,комун.,приватної власності страхувальнику,внаслідок хвороб,стих.явищ та нещасних випадків.

Підлягають страхуванню: 1)племінні тварини (до 1р.), велика рогата худоба, свині, вівці, коні чистих порід або які мають генетичну цінність; 2) зоопаркові тварини; 3) циркові тварини.

Не підлягають страхуванню: 1) тварини, що знах-ся у місцевості, що знах-ся на карантині; 2) хворі, виснажені тварини, у яких за результаттами останніх досліджень виявлена позитивна реакція на окремі види хвороб.

С. тварин здійсн-ся на випадок: - інфекц.хвороб; - пожежі; - вибуху; - стих.явищ; - нещасн.випадку (дії електор.струму, теплового удару, замерзання, укусу комах, отруєння, наїзд).

Страхова сума – вартість тварин, але не більше ринкової вартості. Максим.тариф – до 5% від страх.суми. Страх.плата визнач-ся, виходячи із величини страх.суми і тарифу. Сплачується одноразово або 2 частинами.

Страхове відшкодування – різниця між страх.сумою за кожну тварину та вартістю придатного до вживання або переробки м’яса, шкіри, при обов’язковому врахуванні нормативу виходу м’яса від живої ваги тварини (при вимушеному забої).

Добровільне С. с/г тварин здійсн-ся на основі правил, що пропонує страховик.

С.сума визнач-ся у розмірі балансової вартості, або в розмірі придбання аналогічних тварин, або вартості м’яса на підставі ваги і середньої ціни тварини. С.платіж може враховувати знижув. або підвищ.коефіцієнт.

Розмір страх.відшкодування за загибель тварин визнач-ся в серед.за договором С. на 1 гол.тварини, а за вимушений забій – з урахуванням вартості м’яса; присутній розмір франшизи.

15.Особливості функціонув страх брокерів в у.

Згідно Закону України “Про страхування” страхові брокери – це громадяни або юридичні особи, які зареєстровані у встановленому порядку як субєкти підприємницької діяльності та здійснюють посередницьку діяльність на страховому ринку від свого імені на підставі доручень страхувальника або страховика.

Брокерами можуть бути як фізичні, так і юридичні особи у вигляді брокерської контори з найманим персоналом.

За свою роботу брокер отримує комісійну винагороду (брокераж), яка відраховується з премії, що належить страховій компанії, в якій брокер розмістив ризик клієнта; розмір цієї винагороди регулюється ринком.

Страх брокер зобов’язаний: 1. Забезпечити укладення договору С на найбільш вигідних для страх-ка умовах відповідно до брокерської угоди і страх-ком, який має стійке фін становище. 2. Володіти інф-цією небхідною для укладення договору С на умовах страх-льника, в тч про наявність у страх-ка ліцензії на здійснення відповідного виду С розміри страх тарифів та умови С, які пропонуються страх-ком рівень його пратоспр-ті, та надавати цю інф-цію страх-льнику на його прохання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]