Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SP_pitannya-1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
393.22 Кб
Скачать

1.Сутність, ос ознаки та принципи надання страх послуг

2.Зміст, структура і види майнового страх-ня

3.Ха-ка окремих видів ст-ня життя

4.реалізація страх послуг та її особливості

5.В якій формі зд-ся страх майна юр осіб

6.Дії сторін при настанні страх вип.. Порядок проведення страх виплат. Страх ренти і пенсій

7.Страх агенти та специфіка їх роботи

8.Форми й види страх майна сг-підприємств

9.Обовязк мед страх:сутність, визн страх внесків та страх резервів

10.Необхідність, суть, особливості та форми мед страх

11.Охарактериз обовязк страх врожаю СГкультур і багаторічн насаджень

12.Необхідність,розвиток і суч стан мед страх

13.Показники якості страх прод та сервісу при реаліз стах послуг

14.Що входить у поняття страх сг-тварин.

15.Особливості функціонув страх брокерів в У.

16.Страх угда та її ос етапи.

17.Організація страхування будівель та ін майна сг-підприємств.

18.Особливості страх врожаю і тварин на сг-підприємствах

19.Поняття та зміст договору ст-ня

20.Можливості запровадження видів ст-ня технічних ризиків

21.Права та обов’язки учасників страх договору.

22.Назвіть відомі вам види ст-ня машин від поломок та ст-ня електрон техніки.

23.Особливості ст-ня виробничих ризиків.

24.Процедура підготовки, укладання, ведення та припинення дії страх договору.

25.Служба маркетингу СК та її функції.

26.Суть, класифікація та варіанти ст-ня життя.

27.Страх послуга як специ товар, особливості її реалізації.

28. Ст-ня будівельних підрядників від усіх видів ризику.

29.Гарантійне та довірче ст-ня кредитних ризиків.

30.Ст-ня кредитних ризиків

31.Ек зміст ст-ня кредитних ризиків

32.Обовязк види ст-ня від нещасних вип..

33.Етапи проходження страх угоди.

34.Особливості ст-ня монтажних ризиків 35.Діх страховика при настанні страх вип.. розслідування ха-ру і розмірів збитків, оформлення страх акту.

36.Особливості укладання договору ст-ня.

37.Добровільне ст-ня дітей, школярів та спортсменів від нещасних вип..

38.Індивідуалье та колективне добровільне ст-ня від неасних вип.. Види ст-ня. Страхові випадки, обмеження страхування, групи ризику ст-ня, тарифні ставки.

39.Необхідність страхового захисту життя та пенсій громадян

40.Охарактеризуйте ст-ня «делькредере» кредитних ризиків автотранспортних засобів громадян

41.Страхування ренти та пенсій.

42.Ст-ня товарних кредитів, ст-ня кредитів під інвестиції, ст-ня споживчих кредитів.

43.Особливості укладання договору добровільного ст-ня туристів та спортсменів (екстрем види спорту) від нещасн вип.. Ст-ня від нещасн вип. Вкладників банку.

44.Охарактеризуйте особливі види особистого ст-ня.

45.Основні організаційні форми ст-ня кредитів.

46.Основні умови надання послуг зі ст-ня цивільної відповідальності власників ТЗ У-ни та при поїздках за межі нашої держави.

47.Порядок здійснення ст-ня життя дітей. Ст-ня до вступу в шлюб.

48.Характеристика гарантійного та довірчого стя кредитних ризиків.

49.Укладення спеціальних та додаткових договорів зі страхування домашнього майна

50.Чим зумовлені особливості ст-ня довірчого страхування життя та ст-ня додаткової пенсії.

51.Страхування кредитів під заставу, ст-ня кредитів довіри. Необхідність , значення і розвиток ст-ня майна громадян.

52.Страхування рихику непогашення кредиту.

53.Необхідність і значення страхового захисту від нещасних випадків.

54.Розвиток страхування депозитів

55.Дайте ха-ку обов’язкових видів ст-ня від нещасних випадків.

56.Охарактеризуйте страхування автотранспортних засобів: ст-ня «авто-каско», ст-ня від усіх видів ризику.

57.Дайте ха-ку страхуванню від нещасних вип. Дітей, військовослужбовців, громадян що виїжджають за кордон, власників кредитних карток.

58.Організаційні схеми обов’язкового медичного страхування і джерела його здійснення.

59.Організація страхування цивільної відповідальності власників ТЗ в У-ні і за рубежем(Моторне бюро Україн та його функції, Лондонське бюро «Зеленої карти» та його функції)

60.Дайте характеристику обов’язковому страхуванні від нещасних випадків на транспорті і порядок виплати страхових сум.

61.Страхування вантажів, що перевозяться автомобільним транспортом,»авто-каско»

62.Страхування цивільної відповідальності власників ТЗ

63.Суть та види страхування морських ризиків. Страхування морських суден.

1.Сутність, ос ознаки та принципи надання страх послуг

страхування можна віднести до послуг, оскільки, по-перше, воно має вартість (сплата премії) і споживчу вартість (страховий захист); а по-друге, є дією, що дає клієнтам компанії задоволення у вигляді стану захищеності; по-третє, є дією, що спричиняє певний корисний ефект – забезпечення захисту майнових інтересів фізичних, юридичних осіб і держави. По-четверте, у процессі страхування не створюється жодного матеріально-речового продукту. страхові послуги є переліком видів договорів страхування, за якими працює певний страховик. З іншого боку, страхова послуга – це специфічний товар, запропонований на страховому ринку. Іноді страхову послугу характеризують як комплекс цивільно-правових відносин щодо захисту майнових інтересів громадян та юридичних осіб у разі настання певних подій (страхових випадків), визначених договором страхування або чинним законодавством.

особливості страхової послуги: 1) нематеріальність послуги у більшості випадків; 2) змінність послуги з часом; 3) неможливість заощадження послуги; 4) матеріалізація послуги за певних обставин; 5) неможливість передачи послуги як власності; 6) неможливість відокремлення послуги від її постачальника.

Надання страхових послуг базується на спеціальних принципах: 1) принцип вільного вибору страховика і виду страхування; 2) страховий інтерес і наявність страхового ризику; 3) принцип найвищої довіри; 4) відшкодування в межах реально завданих збитків; 5) франшиза - передбачена договором частина збитків, яка в разі настання страхової події не відшкодовується страховиком; 6) суброгація - передача страхувальником страховикові прав на стягнення заподіяної шкоди з третіх осіб в межах виплаченої суми; 7) контрибуція - право страховика звернутися до інших страховиків, які за проданими полісами мають відповідальність перед одним страхувальником, з пропозицією відшкодування; 8) співстрахування і перестрахування; 9) диверсифікація - поширення діяльності страховиків за межі основного бізнесу. Надання страхових послуг може бути здійснене за посередництвом страхових агентів і страхових брокерів.

2.Зміст, структура і види майнового страх-ня

Майнове страхування є формою захисту від ризиків, що загрожують майну чи групі речей від втрати (знищення) чи пошкодження, а також підприємницьких ризиків. Але захист від зазначених ризиків здійснюється за умови, що вони не носять навмисний характер. об'єктом майнового страхування є майнові інтереси, пов'язані з: § володінням; § користуванням; § розпорядженням майна. Предметом майнового страхування є: § ризик втрати (знищення), нестачі або пошкодження певного майна; § ризик збитків у підприємницькій діяльності.

До специфічних ознак майнового страхування відносяться: § об'єкт страхування має вартісну оцінку; § страхуванню підлягає конкретна власність; § страхова сума не може перевищувати дійсної (залишкової) вартості майна на момент укладання договору страхування; § наявність факту пошкодження, крадіжки, знищення не є достатньою умовою для виплати відшкодування, необхідною умовою є наявність збитку; § страхове відшкодування не може бути джерелом необґрунтованого збагачення страхувальника; § договір майнового страхування не укладається на тривалий час; § суб'єктів страхових відносин може бути три: страховик, страхувальник, вигодонабувач.

Тарифні ставки в майновому страхуванні диференційовані за галузевою належністю, за видами підприємств та організацій, за категоріями страхувальників, за ступенем ризику окремих видів транспорту, за групами тварин тощо.

Страхова сума визначається страховиком, узгоджується зі страхувальником з урахуванням кон’юнктури ринку. Оцінка майна проводиться за його ринковою, балансовою, ліквідаційною та відновленою вартістю ( вартість заміщення).

Страхове відшкодування виплачується в залежності від розміру страхового збитку та системи (методу) страхування.

3.Ха-ка окремих видів ст-ня життя

Страх-ння життя є підгалуззю особистого стр-ня.

Страхування життя поділяється на певні види.

Серед найпопулярніших видів страхування життя виокремлюють змішане страхування життя. Під час проведення змішаного страхування життя необхідно врахувати, що договори страхування укладаються лише на тривалий час. Змішане страхування охоплює страхування на дожиття, страхування на випадок смерті застрахованого, страхування на випадок втрати страхувальником здоров’я від нещасного випадку.

Як правило, договори змішаного страхування є довгостроковими і можуть укладатися на різні за тривалістю строки. На страхування приймаються громадяни від 18 р. і до того віку, який вважається середньою тривалістю життя, страхування дітей – без обмеження віку.

Страхування на дожиття означає, що особа, яка сплачувала страхові внески і дожила до певного попередньо встановленого віку, отримує від страховика страхову суму; в протилежному випадку в разі смерті застрахованого в період дії договору страховик виплачує 100% страх. суми спадкоємцям.

Страхування на випадок смерті передбачає, що за страхову премію, яка вноситься страхувальником протягом усього його життя або до якогось певного часу, страховик зобов’язується при настанні смерті, коли б вона не сталася, виплатити встановлену попередньо страхову суму.

При страхуванні дітей страхувальниками виступають батьки й інші родичі дитини, які укладають договори, сплачують страхові внески, а застрахованим є дитина у віці з дня народження до 15 років. Крім того, договори страхування дітей можуть бути укладені юр.особами, під-вами.

Страхування до одруження - страху­вальниками виступають батьки та інші родичі дитини віком від 18 до 80 р, які уклали договір на користь дітей, застрахованих осіб. Договори страхування можуть укладатися відносно дітей віком від дня народження до не більш як 18 р. на момент закінчення дії договору страхування.

Також існує довічне страх-ня (вид страх-ня на випадок смерті або втрати працездатності страхувальником) та страх-ня дод. пенсії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]