Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SP_pitannya-1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
393.22 Кб
Скачать

36.Особливості укладання договору ст-ня.

Договір страхування – це письмова угода між страхувальником і страховиком, згідно з якою страховик бере на себе зобов'язання у разі настання страхового випадку виплатити страхову суму або відшкодувати завданий збиток у межах страхової суми страхувальнику або іншій особі, визначеній страхувальником, чи на користь якої укладено договір страхування (подати допомогу, виконати послугу тощо), а страхувальник зобов'язується сплачувати страхові платежі у визначені терміни та виконувати інші умови договору.

Договір страхування повинен містити: назву документа; назву та адресу страховика; прізвище, ім'я, по батькові або назву страхувальника і його адресу; зазначення об'єкта страхування; розмір страхової суми; перелік страхових випадків; визначення розміру тарифу, розмір страхових внесків і терміни їх сплати; строк дії договору; порядок зміни і припинення дії договору; права та обов'язки сторін і відповідальність за невиконання або неналежне виконання умов договору; інші умови за згодою сторін; підписи сторін.

Договори страхування укладаються відповідно до правил страхування.

Правила страхування розробляються страховиком для кожного виду страхування окремо і підлягають затвердженню Міністерством фінансів України при видачі ліцензії на право здійснення відповідного виду страхування.

37.Добровільне ст-ня дітей, школярів та спортсменів від нещасних вип..

Ст-ня дітей та школярів

Застрах-ми м/бути діти віком від 1 до 16 років, а страхув-ми - батьки, родичі дитини, з якими вона проживає, або її опікуни (піклув-ки). Можуть укладатися й договори колект страх-ня учнів загальноосв шкіл, лі­цеїв, гімназій, ПТУ, середніх спец. навч закладів, а також дітей у дошкільних дитсадках та оздоровчих таборах (до 16 років).

Порядок проведення страхових виплат. Про настання страхово­го випадку страхувальник, застрахований або вигодонабувач письмово повідомляє страховика, тільки-но це стане можливим, але, не пізніше 1 року від дня настання страхового випадку.

Страхова виплата в разі смерті застрахованого внаслідок нещасно­го випадку здійснюється в розмірі 100 % страхової суми.

При встановленні інвалідності виплата проводиться у відсот­ковому відношенні залежно від групи інвалідності.

При тимчасовій втраті в розрахунку від 0,5 % до 1,0 % страхової суми за кожний день непрацездатності. При цьому обмежується загальний термін лікування певною кількістю днів.

Страховик може відмовити у виплаті страхової суми у випадках навмисних дій страхувальника або застрахованого, Передбачена також знижка розміру страхового тарифу залежно від кількості дітей, які приймаються на стр-ня. Розмір тарифної ставки для стр-ня дітей залежить від віку дити­ни і строку страх-ня.

Страхування спортсменів від нещасних випадків.

Стр-ня спортсменів від нещ випадків м/проводитися у 2 формах: обов’язковій (держ обов особисте стр-ня спортсменів вищих категорій) та добровільній.

Застрахованими тут є спортсмени та ін учасники спорт заходів.

Період с-ня визнач-ся від дня прибуття учасників спорт заходу до місця його проведення, але не раніше ніж за певну к-сть днів до офіц відкриття заходу, і закінч-ся о 24,00 дня його офіц закриття. Якщо договір стр-ня надається терміном на 1р, то страхув-ві надається знижка від стр платежу, визначеногог тарфиними ставками.

Розмір тарифної ставки для стр-ня спортсменів, які безпосередньо беруть участь у змаг-нях, а т-ж запасних гравців, встан-ся залежно від групи, до якої належить вид спорту, і строку стр-ня.страх виплати такі ж як і у ст-ні дітей та школярів

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]