Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
інформатика друк.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
230.4 Кб
Скачать
  1. Сортування та групування даних у звіті.

згрупувати дані у звіті необхідно виконати такі дії:

1. Виконати команду „Вид – Сортировка и группировка” На екрані з’явиться вікно діалогу „Сортировка и группировка”.

2. У верхній вільний рядок першого стовпця цього вікна ввести ім’я поля, для якого планується ств. групи у звіті. У другому стовпці вікні діалогу автоматично встановиться порядок сортування „По возростанию” , а у нижній частині вікна з’явиться поле „Свойства группы”.

3. Перейти у нижню частину вікна діалогу „Сортировка и группировка” і у полі „Свойства группы” встановити необхідні властивості для ств. групи.

4. Відкоректувати властивість „Заголовок группы”. З цією метою натиснути на кнопку розкриття списку і вибрати „Да”. Аналогічна ств. область „Примечание группы”.

5. Закрити діалогове вікно „Сортировка и группировка”.

6. У вікні Конструктора звітів перенести поле і підпис до нього у ств. область „Заголовок группы”.

Щоб виконати загальну підсумкову операцію у ств. розрахунковому полі звіту потрібно скопіювати сформований для його обчислення вираз з „Области данных” вікна Конструктора в „Область примечания отчёта” і виконати його модифікацію, додавши розрахункову функцію або за допомогою клавіатури чи за допомогою „Построителя выражений”.

Щоб виконати підрахунки загального підсумку для будь-якого стовпця звіту необхідно:

1. Помістити елемент „Поле” з панелі елементів вікна Конструктора в „Область примечания отчёта” у стовпець, значення якого треба розрахувати.

2. Двічі натиснути на приєднаний до нього напис і ввести потрібний текст.

3. Викликати „Окно свойств” елемента керування Поле за допомогою команди Свойства меню Вид.

4. потім викликати „Построителя выражений” в якому сформувати вираз для підсумкового розрахунку.

  1. Формування розрахункових полів.

Для роботи зі звітами використ.такі графічні елементи: кн.”Надпись” для створ.текстових полів, кнопка “Поле“ для створ.розрахункових полів. Для створ.текстового поля активіз.кнопку ”Надпись” вказівник стає + і малюємо поле. Для створ.розрахункового поля актив.кнопку”Поле”,з”являється 2 поля: для назви і визначення значень, активізуємо поле і свойства.

Розрахунок заг.функцій в звітах. Звіт відкривають у режимі конструктора кнопкою Поле, створюють поле в частині Примечание Отчета. Після створення із меню правою мишею команда Свойства – Данные – Данные, з'являється вікно Построитель выражений, ліворуч - перелік функцій Встроенные Функции, в третій частині вибираємо функції, середня частина містить категорії функцій, кнопка Вставити.

  1. Розрахунки проміжних та загальних підсумків у полях звіту.

Щоб виконати загальну підсумкову операцію у створенні розрахункових полів звіту потрібно скопіювати сформований для його обчислення вираз з обл. даних у вікно конструктора області Примечания отчета і виконувати його модифікацію чи з клавіатуи чи за допомогою добудовника виразів.

  1. Фільтрування даних у звіті.

У результаті фільтрування відображається лише частина даних, яка відповідає визначеним критеріям, небажані дані при цьому приховуються.