Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
opornik_ale_ne_vse.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
201.73 Кб
Скачать

11.Класифікація та асортимент тканин.

Залежно від сировини: бавовняні та змішані бавовняні; чисто лляні, лляні, напівлляні, змішані лляні; чисто вовняні, вовняні та напіввовняні; шовкові; з хімічних волокон і ниток

Залежно від призначення: тканини для одягу (Костюмні, платтяні і пляттяно-костюмні, сорочкові, плащові, пальтові, для спортивного одягу, прикладні підкладкові); білизняні і столові тканини ( рушникові, корсетні і для натільної білизни, для постільної білизни, для скатертинок, серветок); Ковдрові тканини (для літніх ковдр, для ковдр та пледів, чистововняних, вовняних та напіввовняних, для байкових ковдр); меблево-декоративні тканини (портєрні, меблеві, матрацні, для покривал, для килимів і доріжок); напірникові тканини ( тканини для шезлонгів, тентів і чохлів); текстильно-галантерейні товари( для носових хусточок, для шарфів і хусточок, для головних уборів, для краваток, для парасольок); взуттєві тканини ( для верху взуття, підкладкові тканини, хутро ткане для утеплення взуття); хутро ткане і плюші для іграшок.

Торгівельні угрупування і видовий тканин:

Бавовняні тканини: Білизняні ( бязі білизняні,міткалі,шифони, грнисбон ), платтяно-сорочкові (ситець, бязь, сатин), платтяні(поплін, репс, тафта, шотландка, кашемір, шерстянка, пікс, батист, вуаль, байка), костюмно-пальтові ( діагональ, молєксин, саржа, рогожа, репс, трико, замша, сукно), Ворсові тканини (вельвет-корд. Вельвет-рубчик, напівоксамит), підкладкові (саржа, тик-ластик), меблево-декоративні(гобелен, репс, макет, корд, оксамит),

Лляні тканини: Білизняні ( для столової білизни, для постільної білизни, для натільної білизни, для скатерок, серветок, простинні, рушникові), платтяно-костюмні (костюмні, платтяні, сорочкові, бузкові), меблево-декоративні ( для портьєр, занавісок, матраців, чохлів, тентів), прикладні тканини (для бортів, комірів, пілочок)

Шовкові тканини та хімічних волокон: платтяно-костюмні і бузкові тканини ( креп,атлас, поплін, саржа,пегош, оксамит, велюр), сорочкові (репс, шотландка, поплін), пальтові(плюш, штучне хутро), підкладкові (сатин, атлас, саржа), меблево-декоративні

Вовняні: комвольні, платтяні (кашемір, креп, шевйот), костюмні гладкофарбовані (бостон, креп, шевйот) костюмні пістряво ткані (трико),пальтові (гдрап), тонкосуконні, костюмні ткані ( трико, шевйот, сукно).

12.Загальні поняття про швейні вироби.

За призначенням одяг-один із засобів захисту людини від впливу навколишнього середовища.

Швейні вироби-це вироби виготовлені в умовах швейного виробництва з усіх видів матеріалів,призначені для одягу та білизняних виробів.

13.Класифікація і коротка характеристика матеріалів для одягу.

Основні матеріали.Тканини:білизняні-швейні або трикотажні вироби для створення необхідних гігієнічних умов тіла і побуту.

Допоміжні матеріали –підкладкові матеріали, прикладкові матеріали (бортівки, коленкор, флізелін)

14.Основи швейної технології.

При масовому виро-ві швейні вироби виготовляють за затвердженими зразками –моделями,які розробляються в установленому порядку.

Цей проце наз. моделювання.

1-й етам розроблення проекту(ескізу)

2-й етап –виготовлення проекту(виготовлення моделі.)

Модель це - виріб (іноді з легкооброблюваного матеріалу), з якого знімається форма для відтворення в іншому матеріалі; різновиди таких моделей - лекала, шаблони.

Конструювання- це процес розробки конструкції майбутнього виробу.

Пошив одягу- технологічний процес виготовлення швейних виробів з різних тканин.

Технологічний процес виготовлення швейних виробів складається з операцій:заготовка,оброблення деталей і підготування їх до зєднання(монтажу);зєднання деталей виробу;волого теплове оброблення;заключне оброблення і маркування.

Зєднання деталей одягу-ниткові способи з'єднання. Використовуючи ці способи, з'єднують два або кілька шарів матеріалу скріпними стібками, що складаються з однієї, двох і більше ниток; клейові способи з'єднання; зварні способи з'єднання; заклепувальні з'єднання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]