Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Білет.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
273.18 Кб
Скачать

2.Сутність міжнародних товарних аукціонів. Види аукціонів і форми їх організації.

Міжнародні товарні аукціони (МТА) - це особливі, спеціально організовані ринки у заздалегідь обумовлених місцях, які діють з певною періодичністю у встановлені час та строки. На МТА продаються товари, які мають індивідуальні властивості. Попередній огляд є обов 'язковою умовою аукціонної торгівлі, тому що ні організатори аукціону, ні продавці після продажу товару з аукціону не приймають жодних претензій відносно якості товару. Види: 1. Стандартний аукціон. Використовується відкритий формат пропозицій (всі покупці знають про пропозиції один одного). Продавець призначає початкову ціну, далі покупці вступають у конкурентну боротьбу, призначаючи ціни вище початкової. Перемагає той, хто на момент закінчення аукціонної боротьби запропонував найвищу ціну. 2. Голландський аукціон - пряма протилежність англійської. Хоча, також використовується відкритий формат пропозицій, торги починаю з заздалегідь завищеною, неприйнятною ціни, яка послідовно знижується, поки один з покупців не погодиться її прийняти. 3. Аукціон одночасного пропозиції. Використовується закритий формат пропозицій. Всі покупці одночасно призначають ціни (зазвичай у письмовій формі), не знаючи про пропозицію своїх опонентів. Перемагає той, хто пропонує максимальну ціну. 4. Подвійний аукціон Пропозиції одночасно надходять від продавця і покупця (встановлюється рівноважна ціна). Найчастіше використовується на електронній біржі. 5. Аукціон закритих пропозицій. Покупець або продавець роблять секретні пропозиції протягом встановленого часу. Переможець купує товар за ціною, яка передує максимальній. 

Завдання 3

1. Генеральна (загальна) торгівля: ГТ = Е+І+«х» ; х = Т;

де ГТ— генеральна (загальна) торгівля;

Е — вартість експорту;

І — вартість імпорту;

Т— вартість транзитних товарів, перевезених через територію країни.

2. Індекс фізичного обсягу х – q0

3. . Індекс умови торгівлі: замість Рm був х

де у.т. — індекс «умови торгівлі»;

Рх — індекс експортних цін (в одиницях національної або іншої валюти);

Рт — індекс імпортних цін.

4. Індекс стану балансу

Іі/е = * 100%

Де, Е – експорт країни

І - імпорт

Завдання 4.

1.Завдаток – грошова сума або рухоме майно, що видається кредиторові боржником у рахунок належних з нього за договором платежів, на підтвердження зобов’язання і на забезпечення його виконання.

2.Валютна ціна –  це валюта, в якій встановлюється ціна товару (послуги) або виражається сума наданого міжнародного кредиту.

3.Типові контракти - це своєрідний шаблон контракт чи ряд уніфікованих умов, викладених у письмовій формі, сформованих раніше з урахуванням торгової практики чи звичаїв і прийнятих сторонами, що домовляються після того, як вони були узгоджені з вимогами конкретної операції.

Білет № 9, 14

Завдання 1.

1.Коротко охарактеризувати держзамовлення у зед

Держзамовлення — це договори між державою і суб'єктами господарювання на виготовлення певного товару чи виконання певного виду послуг з метою задоволення соціально-економічних потреб споживача, стимулювання виробництва дефіцитного товару, у тому числі на експорт, розвитку пріоритетних галузей і виробництв, впровадження нових технологій, виконання міжнародних угод та задоволення соціальних потреб суспільства.

Держзамовлення застосовується для підприємств недержавної форми власності й зазвичай фінансується із власних джерел підприємства, а держава надає при цьому певні преференції (лат. — перевага, привілей) та пільги (в оподаткуванні, кредитуванні, гарантуванні ринку збуту тощо).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]